De ce această mlaştină curcubeu a atras atenţia oamenilor [foto]

După ce Brent Rossen a postat pe Reddit poza cu mlaştina curcubeu realizată de prietena sa, a strâns 120.000 de aprecieri în 24 de ore.
Parcul First Landing State Park din Virginia (SUA)
Parcul First Landing State Park din Virginia (SUA) (Allison Goz)

„Eu şi prietena mea ne plimbam prin pădure săptămâna trecută şi am văzut o mlaştină curcubeu pentru prima dată” scria Rossen în postarea lui. Cuplul se plimba în parcul numit First Landing State Park din Virginia (SUA), când au văzut fenomenul natural neobişnuit.

Jeff Ripple, un fost ghid al mlaştinii din Florida, a declarat pentru BBC: „Reflexiile curcubeu există ca o peliculă subţire deasupra apei din mlaştină, peliculă care este rezultatul uleiurilor provenite din descompunerea vegetaţiei sau din procesul biologic al bacteriilor anaerobe ce scot fierul din sol”.

Jeff a explicat că apa trebuie să fie liniştită pentru perioade lungi de timp pentru apariţia curcubeului. „Căderea frunzelor, curentul sau vântul ar distruge pelicula fragilă cu aspect de curcubeu”. El a adăugat că el de obicei vede fenomenul în zone mai mici.

O mlaştină curcubeu din Tallahassee, Florida.
O mlaştină curcubeu din Tallahassee, Florida. (Michael Hussey)

Inginerul retras din activitate, Michael Hussey a distribuit poza făcută de el cu o mlaştină curcubeu din Tallahassee, Florida. Michael a spus că el se uita în fiecare zi la zonele mlăştinoase mici de pe terenurile sale din momentul în care apa a început să aibă culori diferite. „Dacă nu plouă pentru câteva săptămâni devine tot mai pronunţată” a spus el.

El a spus că vede fenomenul la fiecare trei sau patru ani pe la mijlocul lui februarie. „Am văzut acest fenomen de aproape 10 ori în 40 de ani de când trăiesc aici” a spus el. „Este frumos de văzut”.

„Efectul curcubeu al mlaştinii în toată splendoarea sa”

Un alt ghid al mlaştinilor din Florida, Sandra Friend, a scris pe un blog despre experienţa ei: „De-a lungul anilor, am observat acest fenomen în mlaştinile din Florida pe multe trasee, cât şi un efect diminuat de curcubeu de-a lungul apelor”.

Mlaştinile din Florida
Mlaştinile din Florida (Sandra Friend)

„În sfârşit întâlnesc efectul curcubeu puternic colorat în toată gloria sa”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură