Ion Chicu, de la Moscova: Nu vom admite creşterea tarifelor la gaze. Expert: Tarifele nu se stabilesc de premier sau preşedinte

(europaliberă.org)

Prim-ministrul Ion Chicu, aflat într-o vizită de lucru la Moscova, a avut miercuri o întrevedere cu preşedintele corporaţiei „Gazprom” Alexei Miller. Oficialii au discutat despre alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor din Republica Moldova, achitările pentru gazele consumate, dar şi implementarea pachetului energetic III.

Alexei Miller a menţionat că în prezent „Moldovagaz” achită consumul curent în măsură deplină iar scenariile tehnice existente de furnizare a gazelor naturale în R. Moldova, inclusiv prin România şi Bulgaria pot asigura necesităţile naţionale.

„Nu vom admite creşterea tarifelor pentru gazele naturale şi vă mulţumim pentru deschiderea în negocierea condiţiilor de furnizare”, a declarat potrivit Guvernului de la Chişinău, premierul Chicu.

În contextul declaraţiei premierului moldovean la Moscova, analistul politic Victor Ciobanu a subliniat că poate cineva „îi zice premierului tehnocrat şi profesionist că tarifele se stabilesc de ANRE, dar nu de prim-ministru şi nici de prezident...”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe