Guvernul Chicu a numit în funcţie zeci de secretari de stat. Maia Sandu: Se reface vechea prietenie dintre Dodon şi Plahotniuc

Maia Sandu, prim-ministrul R. Moldova
Maia Sandu, prim-ministrul R. Moldova (Captură Foto)

În cadrul şedinţei de marţi, 19 noiembrie noul Executiv de la Chişinău a aprobat eliberarea din funcţie a mai multor secretari de stat din cadrul ministerelor şi numirea noului secretar general al Guvernului, precum şi a altor 15 secretari de stat în ministere.

În context, Maia Sandu a declarat că numirile în număr mare ale guvernului reconfirmă faptul că democraţii şi socialiştii puneau la cale de multă vreme demiterea Guvernului Sandu, deoarece corupţii din PD şi corupţii din PSRM s-au speriat de o justiţie adevărată.

Liderul PAS menţionează că de fapt se asistă la refacerea vechii prietenii dintre Dodon şi Plahotniuc, fiind evident pentru toţi în slujba cui vor lucra cei mai mulţi dintre cei numiţi în funcţii: „în serviciul celor care s-au grăbit să dea jos Guvernul care le-a oprit schemele şi a redistribuit banii din buget celor mai nevoiaşi. În serviciul celor pe care o justiţie adevărată i-ar fi trimis direct la închisoare.”

„Succes nu vă pot ura, dar vă promit că vă vom urmări cu atenţie. Toată ţara va fi cu ochii pe voi. Oamenii acestei ţări merită un guvern mai bun”, a conchis Maia Sandu.

Cabinetul de miniştri de la Chişinău a mai a aprobat marţi numirea Oxanei Domenti în funcţia de Ambasador al R. Moldova în Principatul Liechtenstein, a lui Dmitri Croitor în Turcia, precum şi a lui Mihail Căpăţînă în funcţia de Consul General în oraşul Frankfurt pe Main, Germania.