Dan Suciu spune că Guvernul trebuie „să ia notă” de afirmaţiile preşedintelui privind sistemul de redevenţe

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu. (www.gov.ro)

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, miercuri, că Executivul trebuie să ia notă de ce a spus preşedintele Traian Băsescu în privinţa sistemului de redevenţe.

"Există un proiect moştenit cu istorie puţin mai delicată. Proiectul legat de redevenţe s-a întors la ANRM în momentul în care a venit noul Guvern pentru că erau nişte avize deja depăşite. Se reevaluează întregul proces şi se reiau avizele de la ministerele care trebuie să dea avize pentru întregul proces", a spus Suciu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că cere Guvernului ca în maximum două săptămâni să revizuiască tot sistemul de redevenţe pe care România îl are pe zăcămintele naturale.

"Personal, cer guvernului ca în maxim două săptămâni să revizuiască tot sistemul de redevenţe pe care-l avem pe zăcămintele naturale, dar ceea ce nimeni nu vrea să socotească sunt pierderile pe care le avem prin necrearea locurilor de muncă. Dacă, spre exemplu, pe exploatarea de la Roşia Montană discutăm despre obţinerea unui profit la sfârşitul unui ciclu de 16 ani de circa 3 miliarde de euro, vreau să ştiţi că în lipsa locurilor de muncă România pierde în fiecare an 3,6 miliarde de euro prin deficitul la fondul de pensii. Deci, pierdem în fiecare an profitul unui ciclu complet de exploatare la Roşia Montană", a declarat Băsescu, la ceremonia de învestitură în funcţie a noului ministru al Mediului, Attila Korodi.