Cutremur de 4,9 grade în Vrancea, în noaptea de sâmbătă spre duminică

Un cutremur de 4,9 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în zona seismică Vrancea, fiind simţit şi în Bucureşti, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului. Acesta este cutremurul cu magnitudinea cea mai mare care a avut anul acesta în România.
Institutul Naţional de Fizică a Pământului, sala şi aparatura de dedectare şi evidenţiere a cutremurelor (Epoch Times România)
Flori Mladin
29.03.2015

Un cutremur de 4,9 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în zona seismică Vrancea, fiind simţit şi în Bucureşti, transmite Institutul Naţional pentru Fizica Pământului. Acesta este cutremurul cu magnitudinea cea mai mare care a avut loc anul acesta în România.

Seismul a avut epicentrul în judeţul Buzău, la o adâncime de 141 de kilometri, cu intensitatea IV în zona epicentrală. Cele mai apropiate oraşe de epicentrul seismului sunt Covasna (34 kilometri), Târgu Secuiesc (49 kilometri), Râmnicu Sărat (54 kilometri), Focşani (57 kilometri) şi Vălenii de Munte (59 kilometri).

Un cutremur cu magnitudinea de 3,7 grade s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, însă epicentrul acestuia a fost în Vrancea.

De la începutul lui 2015, în zona Vrancea s-au înregistrat două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie şi 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

Pe 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare seism ca magnitudine înregistrat în ţara noastră în ultimii 10 ani. Cutremurul a fost simţit şi în Bucureşti, fiind urmat de mai multe replici mici, care nu au depăşit 3,3 grade.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor