Criminali la plimbare prin România. Liderul delegaţiei din China suspectat de tortură, genocid şi crime împotriva umanităţii

Zhang Gaoli, membru al Biroului Politic Central al Comitetului Permanent al PCC
Zhang Gaoli, membru al Biroului Politic Central al Comitetului Permanent al PCC (Lintao Zhang / Getty Images)

Ca răspuns la invitaţia Guvernului României, prim-vicepremierul chinez Zhang Gaoli, membru al Biroului Politic Central al Comitetului Permanent al Partidului Comunist Chinez va sosi în România la începutul săptămânii viitoare, se arată într-un comunicat remis Epoch Times de Asociaţia Română de Qigong Falun Dafa România.

Aflat în China, la începutul lunii septembrie, premierul Ponta i-a invitat pe oamenii de afaceri chinezi să investească în România în domenii precum agricultură, energie şi infrastructură.

Ponta, în cadrul ultimei sale vizite în China, a omagiat Partidul Comunist Chinez, declarând că România este mândră de prietenia tradiţională cu China şi că admiră Partidul Comunist Chinez pentru felul în care şi-a condus poporul pe calea socialistă.

Regimul comunist chinez este considerat responsabil, conform Cărţii Negre a Comunismului (carte scrisă de mai mulţi academicieni europeni şi editată de Stéphane Courtois), o lucrare de referinţă despre atrocităţile comise de comunişti în întreaga lume, de moartea a 45-80 de milioane de persoane.

Majoritatea acestor crime s-au petrecut în timpul Marelui Salt Înainte - care a generat o foamete care a omorât un numar estimat la 40 de milioane de persoane, în gulagul chinez (Laogai), în timpul Marii Revoluţii Culturale, în timpul invaziei Tibetului, dar şi în cadrul numeroaselor epurări conduse de Partidul Comunist.

Recent, una dintre cele mai dure campanii de exterminare ţinteşte aderenţii Falun Gong.

Prim-vicepremierul Zhang Gaoli care va sosi la Bucureşti săptămâna viitoare este un apropiat al lui Jiang Zemin (pe numele căruia a fost oficial emis mandat de arestare în Spania în februarie 2014), şi a participat activ în persecutarea practicanţilor Falun Gong fiind suspectat de genocid, tortură, şi crime împotriva umanităţii.

Din cauza faptelor sale, Zhang Gaoli se află acum sub investigaţia WOIPFG (www.upholdjustice.org/node/256).

În timpul mandatului său de secretar adjunct al Comitetului PCC din provinciile Guangdong, Shandong, şi din municipiul Tianjin, Zhang Gaoli a organizat câteva campanii dure pentru a pune în aplicare politica desfăşurată la nivel naţional de eradicare a Falun Gong, care a fost începută în 1999 de liderul comunist al momentului, Jiang Zemin, cauzând astfel decesul a zeci de mii de practicanţi Falun Gong şi întemniţarea şi torturarea unor zeci de milioane.

Recent, pe 28 august 2014, într-o vizită asemănătoare a lui Zhang Gaoli la Praga, poliţia a arestat un oficial al Ambasadei Chineze şi doi membri ai grupului organizat de Ambasada Chineză, ce întâmpina delegaţia chineză, ca urmare a agresării de către aceştia a practicanţilor Falun Gong care se aflau în faţa Castelului din Praga. Practicanţii protestau paşnic prin afişarea de banere ce descriau torturile aplicate de către regimul chinez practicanţilor din China şi strângeau semnături pentru oprirea persecuţiei.

"Asociaţia Română de Qigong Falun Dafa România nu se opune comerţului cu China. Vrem însă să subliniem că banii obţinuţi din investiţiile chineze pot fi folosiţi de către Partidul Comunist Chinez pentru a persecuta Falun Gong, torturând şi omorând oameni nevinovaţi", se mai arată în comunicatul primit la redacţie.

Asociaţia Română de Qigong Falun Dafa România atrage atenţia că prin omagierea acţiunilor Partidului Comunist şi invitarea oficialilor de top care au participat direct la persecuţia Falun Gong precum şi la alte persecuţii, Guvernul României riscă să încurajeze crimele împotriva umanităţii ce au loc în China.

Zhang Gaoli nu este primul oficial chinez suspectat de crime împotriva umanităţii, care vizitează România. În iunie 2004 cu ocazia vizitei preşedintelui Chinei - Hu Jintao - în România, Asociaţia Română de Qigong Falun Dafa România a atras atenţia asupra implicării fostului membru al Biroului Politic, Bo Xilai, depunând o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva acestuia, datorită implicării sale în omorurile, torturile şi crimele declanşate în China împotriva practicanţilor Falun Gong.

Parchetul nu a emis niciun răspuns la plângere.

În septembrie 2013, Bo Xilai a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru corupţie, deturnare de fonduri şi abuz de putere, motivul real fiind implicarea sa în persecuţia Falun Gong şi încercările de lovituri de stat îndreptate împotriva actualului lider comunist, Xi Jinping.