David Kilgour, secretar de stat canadian, din nou la Timişoara prin "Recoltarea Sângeroasă"

Foto
Foto (Ian Waldie / Getty Images)

O anchetă realizată în martie 2006 de ziarul The Epoch Times, a dezvăluit că în China există lagăre unde se efectuează mii sau zeci de mii de operaţii de recoltare de organe de la deţinuţi politic. La câteva luni după dezvăluirile ziarului nostru, un raport independent efectuat de doi canadieni - David Kilgour, fost secretar al guvernului Canadei pentru Asia-Pacific, şi David Matas, reputat avocat de drepturile omului ce a primit "Ordinul pentru munca sa în domeniul drepturilor omului" al Canadei - a confirmat cele mai sinistre bănuieli. În anul 2009, David Kilgour şi David Matas au scris a treia versiune a acestui Raport, cartea "Bloody Harvest" pentru care au fost nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Pace 2010.

Acum, cu opt ani mai târziu, traducerea în româneşte a cărţii "Bloody Harvest" - "Recoltarea Sângeroasă", a văzut lumina tiparului la 12 august 2014 şi va fi lansată la Timişoara, miercuri 10 septembrie 2014, ora 18:00, la Secţia de Arte Deliu Petroiu a Bibliotecii Judeţene Timiş de la Bastionul Theresia Corp A.

Volumul a fost prezentat la Festivalul FânFest (Roşia Montană) la 13 august şi Craiova la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, vineri 29 august 2014.

Cartea dezvăluie operaţiile de prelevare şi de transplant de organe făcute în secret, cu forţa, în spitale special amenajate pe lângă lagăre de muncă şi închisori din China, şi dovezile că organele sunt vândute pentru profituri imense doritorilor.

Organele sunt obţinute cu forţa de la oameni nevinovaţi, deţinuţi tineri, care de cele mai multe ori nu sunt nici măcar condamnaţi. Aceştia sunt ţinuţi ilegal în lagăre speciale unde li se fac analize medicale. Sunt apoi păstraţi în viaţă până când pe piaţa neagră de organe a Chinei apare o persoană compatibilă din punct de vedere al grupei de sânge, al anticorpilor, etc. Deţinuţii sunt folosiţi pentru a li se extrage diverse organe, care sunt vândute cu preţuri exorbitante. După operaţie, se recoltează de obicei şi restul organelor spre folosirea ulterioară pentru alte transplanturi. "Carcasele" - oameni uneori încă vii - sunt aruncate în cuptoare de cremare.

"Recoltarea Sângeroasă" include declaraţii ale beneficiarilor de transplant, informaţii oficiale, statistici, date cronologice şi analize în profunzime ale situaţiei din China. Cartea mai ilustrează modul în care practicile lipsite de etică din China afectează, de fapt, standardele etice şi ale drepturilor omului în restul lumii.

Punctele de vedere ale autorilor dezvăluie modalităţi de a combate abuzul în practica transplanturilor din China.