Corlăţean: "S-ar impune convocarea CSAT pe situaţia din Ucraina"

Titus Corlăţean
Titus Corlăţean (Epoch Times România)

În contextul ultimelor evenimente din Ucraina, Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat joi că s-ar impune convocarea CSAT, dar a notat că acesta este atributul preşedintelui. "E atributul preşedintelui, e cazul să anunţe Preşedinţia".

Întrebat dacă se impune convocarea CSAT în urma evenimentelor din estul Ucrainei, Titus Corlăţean a precizat că, deşi nu este un risc de securitate direct la adresa României, "s-ar impune" o convocare a CSAT, potrivit Mediafax.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, a acuzat joi Rusia că a trimis armata în estul Ucrainei.

Conflictul din estul Ucrainei, dintre armata ucraineană şi forţele pro-ruse, inclusiv a armatei ruse, l-au determinat pe Poroşenko să-şi anuleze călătoria în Turcia, unde urma sa participe la depunerea jurământului preşedintelui Erdogan.

Liderul ucrainean a convocat o întâlnire de urgenţă cu oficialii pentru a dezbate răspunsul Ucrainei faţă de invazia rusă. Astfel, acesta a cerut convocarea de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU la care să se discute ultimele evenimente din estul ţării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne