Coreea de Sud impune încă o zonă de carantină. 460 de cazuri raportate într-o zi, de 20 de ori mai mult decât China comunistă

Epidemie de coronavirus în China
Epidemie de coronavirus în China (Hector Retamal/Agence France-Presse — Getty Images)
A.P.
06.03.2020

Coreea de Sud a declarat, joi, o nouă „zonă de îngrijire specială” în jurul celui de-al doilea oraş lovit puternic de coronavirus.

Armata americană staţionată în Coreea de Sud a confirmat două noi cazuri în rândul rudelor trupelor sale din ţară.

Coreea de Sud se luptă cu cel mai mare focar din afara Chinei, alături de Iran şi Italia.

Australia şi Japonia s-au înscris pe lista celor aproape 100 de naţiuni care limitează acum sosirile persoanelor din Coreea de Sud. Autorităţile au raportat joi 460 de cazuri de virus Wuhan, aducând totalul cazurilor de îmbolnăviri la 6.088.

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a declarat că Japonia va suspenda vizele pentru vizitatorii din China şi Coreea de Sud şi îi va pune în carantină timp de două săptămâni, ca răspuns la extinderea focarului de virus Wuhan.

Măsurile vor intra în vigoare pe 9 martie.

În urma anunţului, Ministerul de Externe din Coreea de Sud a convocat un diplomat japonez pentru a „auzi explicaţiile Japoniei cu privire la anunţul respectiv”, a raportat agenţia de ştiri Yonhap, citând un oficial al ministerului.

Guvernul sud-coreean a declarat o „zonă de îngrijire specială” în jurul oraşului Gyeongsan, de aproximativ 275.000 de locuitori, aflat la 250 km sud-est de Seul.

În ultimele zile, Gyeongsan a cunoscut o evoluţie masivă a numărului cazurilor, multe dintre ele fiind legate de un grup creştin aflat în centrul exploziei epidemiei în Coreea de Sud. Zone similare au fost declarate în jurul oraşului vecin Daegu şi judeţul Cheongdo.

Aproximativ 75% din totalul cazurilor din Coreea de Sud se află în Daegu, în al patrulea oraş ca mărime, conform Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Coreea (KCDC).

Forţele SUA din Coreea de Sud (USFK) au raportat două noi cazuri, ridicând totalul cazurilor la şase în rândul militarilor, angajaţilor sau persoanelor care au legătură cu cei aproximativ 28.500 de militari americani staţionaţi în Coreea de Sud.

În ciuda noilor cazuri, USFK a reluat trimiterea de trupe în baze în Daegu şi în împrejurimi, potrivit publicaţiei militare Stars and Stripes.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor