Bursele pierd 3%, Dow cade cu aproape o mie de puncte

(Spencer Platt / Getty Images)

Bursele americane cu căzut masiv, joi, acţiunile băncilor şi companiilor de turism fiind cele mai lovite, după ce veştile despre relansarea epidemiei în China - un nou focar ce îşi face simţită prezenţa în SUA - au redus încrederea investitorilor, ridicând temeri privind impactul economic al virusului Wuhan asupra economiei în toată lumea.

Indicii majori au scăzut cu peste 3%. Miercuri piaţa câştigase substanţial în urma succesului moderat înregistrat de Joe Biden în primarele democrate - aşa numitele Super Tuesday.

În Statele Unite au fost raportate joi noi cazuri de virus Wuhan cu răspândire vastă în jurul New York-ului şi în California, în special în San Francisco.

Gigantul Google Alphabet Inc s-a alăturat altor firme mari de tehnologie pentru a recomanda angajaţilor din zona Seattle să lucreze de acasă.

Indicele Dow Jones a scăzut cu 969,58 puncte, sau 3,58%, la 26.121,28, S&P 500 a pierdut 106,18 puncte, sau 3,39%, la 3.023,94, iar compozitul Nasdaq a scăzut cu 279,49 puncte, sau 3,1%, la 8.738,60.

Virusul Wuhan ar putea lăsa companiile aeriene de pasageri cu venituri mai mici cu până la 113 miliarde USD în acest an, a avertizat o agenţie de monitorizare din industrie.

Acţiunile operatorilor de croaziere au fost în cădere liberă după ce nava Grand Princess, deţinută de Carnival Corp, a primit interdicţia de a se întoarce în portul său principal - San Francisco - din cauza temerilor privind epidemia de coronavirus, deoarece peste 20 de persoane aflate la bord s-au infectat.

Acţiunile Carnival au căzut cu 14,1%, iar Royal Caribbean Cruises au scăzut cu 16,3%.

Aproximativ 12 miliarde de acţiuni şi-au schimbat proprietarul în tranzacţii la bursele americane, peste media zilnică de 10,2 miliarde înregistrată în timpul ultimelor 20 de sesiuni, potrivit Reuters.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie