Comisie parlamentară: Foştii speakeri şi premieri ai R. Moldova nu vor mai dispune de servicii de protecţie

Parlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova (Epoch Times România)

Comisia securitate naţională, apărare şi ordine publică a aprobat, în şedinţa de miercuri, modificarea Legii privind statutul deputatului în Parlament şi a Legii cu privire la Serviciul Protecţie şi Pază de Stat prin care se propune excluderea de durată a serviciilor de protecţie din partea statului a persoanelor care au deţinut funcţiile de preşedinte de Parlament sau prim-ministru pentru eficientizarea utilizării banilor publici.

”Nu există motive sau argumente plauzibile care ar demonstra că persoanele respective sunt supuse riscului sub aspectele securităţii personale, libertăţii de acţiune şi al sănătăţii lor”, se arată în nota informativă care însoţeşte proiectul de lege.

Ex-preşedinţii Parlamentului vor beneficia în continuare de paşaport diplomatic. Proiectul de lege urmează a fi dezbătut în plenul Parlamentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe