Comisia Juridică dă undă verde arestării lui Marko Attila

Parlamentul român
Parlamentul român (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a dat un nou aviz pozitiv pentru arestarea deputatului UDMR, Marko Attila, acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în dosarul privind retrocedările ilegale de la ANRP.

"Cu privire la reţinere au fost 17 voturi pentru reţinere, un vot "nu", o abţinere şi un vot nul. Cu privire la arestare, 16 voturi pentru arestare, un vot "nu", zero abţineri şi un vot nul. Nu am reuşit (să luăm legătura cu Marko Attila - n.r.). Au venit, în schimb, reprezentanţii domniei sale, două doamne avocat. Ne-au spus că dânsul se află în Ungaria, comunică cu Parchetul şi cu avocaţii. Cu avocaţii comunică prin e-mail. Are un mesaj că nu se sustrage reţinerii sau arestării pentru că vrea să-şi dovedească nevinovăţia", a declarat vicepreşedintele Comisiei, Ciprian Nica, citat de B1 TV.

După redactarea raportului, acesta va fi trimis la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor şi cel mai probabil miercuri va avea loc votul în plen.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, i-a solicitat joi Procurorului General, Tiberiu Niţu să sesizeze Camera Deputaţilor în vederea formulării cererii de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Marko Attila, acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în dosarul în care este arestat şi fostul şef al ANI, Horia Georgescu.

Dosarul vizează acordarea de despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro. Pentru detalii intraţi aici

Pe 2 decembrie, Camera Deputaţilor a mai votat o solicitare privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Marko Attila în dosarul retrocedărilor în care este acuzată şi fost şefă a DIICOT, Alina Bica.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne