Senatorul PNL Cristian Bodea îl pune la punct pe Iohannis pentru declaraţiile împotriva Senatului

Senatorul PNL Cristian Bodea
Senatorul PNL Cristian Bodea (facebook.com)

Preşedintele României nu poate blama întregul Senat pentru votul unei părţi a membrilor săi, este mesajul pe care senatorul PNL Cristian Bodea i-l transmite lui Klaus Iohannis, evidenţiind că nu s-a făcut scut în jurul lui Şova în contextul în care majoritatea celor prezenţi au votat încuviinţarea arestării acestuia, dar, printr-un "şmen politic" marca Tăriceanu cursul evenimentelor a fost schimbat, relatează Mediafax.

"Pe pagina de Facebook a preşedintelui României scrie că încă o dată Parlamentul a blocat justiţia. Ştiu că nu Klaus Iohannis scrie pe Facebook, că o fac consilierii lui, dar aş vrea să-i atrag atenţia preşedintelui României că are responsabilitatea să-şi supravegheze consilierii, să aibă grijă ce vorbe îi pun aceştia în gură", a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, senatorul PNL Cristian Bodea.

Dintr-un total de 151 de senatori prezenţi în sală, 79 au votat pentru ridicarea imunităţii lui Dan Şova, 67 împotrivă şi 5 s-au abţinut. Astfel, Cristian Bodea arată că majoritatea celor prezenţi în sală au fost în favoarea solicitării Parchetului, însă, votul a fost manipulat printr-un "şmen politic" de şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

"PSD a făcut un mare şmen politic de care responsabil este Călin Popescu Tăriceanu, care după numărarea voturilor, constatând că din 151 senatori prezenţi majoritatea, adică 79, au votat în favoarea încuviinţării cererii Parchetului, a invocat articolul 173 al Regulamentului Senatului şi a afirmat că pentru adoptarea hotărârii trebuia să se pronunţe majoritatea membrilor Senatului, nu a membrilor prezenţi.

Preşedintele României nu poate blama întregul Parlament pentru votul unei părţi a membrilor săi. Senatul nu a făcut scut în jurul lui Şova, majoritatea senatorilor prezenţi au votat încuviinţarea arestării acestuia, doar o parte din conducerea Senatului a făcut un şmen politic, dar pentru asta nu blamezi întregul Senat", a precizat Cristian Bodea.

Senatorul PNL, membru al Comisiei Juridice, i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis să se decidă dacă vrea să fie mediator sau acuzator.

"Ca preşedinte al României, ai datoria să fii mediator, nu acuzator, să vezi toate nuanţele, nu în alb-negru, preşedintele României trebuie să se hotărască dacă vrea să fie arbitru sau procuror. Eu, Cristian Bodea, nu am făcut scut în jurul lui Şova, nu am oprit justiţia în cazul Şova, eu, Cristian Bodea, am vorbit înaintea votului în numele PNL la tribuna Senatului şi am spus clar că judecătorul decide arestarea, nu Parlamentul", a subliniat Cristian Bodea.

Senatorul consideră că, prin postarea respectivă - făcută probabilm de şeful Cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache - preşedintele a contribuit la aversiunea cetăţenilor inclusiv faţă de aleşii care i-au reprezentat corect: "După un comunicat ca ăsta te mai miri că vine lumea şi spune să-i împuşcăm pe toţi parlamentarii? Toţi suntem vinovaţi, toţi suntem condamnaţi de consilierul preşedintelui României?".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne