Clotilde Armand revine în prim-plan: A lansat campania "Hai la pas, prin sat!"

Uniunea Salvaţi România încurajează democraţia participativă în mediul rural, în cadrul unei campanii lansate de vicepreşedintele partidului Clotilde Armand.
Clotilde Armand(USR)
Clotilde Armand(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)

Vicepreşedintele USR, Clotilde Armand, a lansat campania "Hai la pas, prin sat!" care îşi propune să încurajeze democraţia participativă în mediul rural şi să atragă atenţia asupra problemelor pe care le au comunităţile rurale din România, reiese dintr-un comunicat remis miercuri de USR.

Campania "Hai la pas, prin sat!" a fost lansată duminică, 23 aprilie, în comuna Tortoman din judeţul Constanţa. Alături de Clotilde Armand, la întâlnirea cu localnicii din comuna Tortoman, au fost prezenţi consilieri locali din Bucureşti, care au dat exemple concrete despre ce înseamnă «politica altfel» la nivel local, dar şi deputatul de Constanţa Stelian Ion, care a împărtăşit localnicilor din experienţa sa în Parlament.

"USR trebuie să realizeze două obiective: să declanşeze o schimbare a clasei politice şi să încurajeze implicarea cetăţenilor, democraţia participativă. Cel mai potrivit nivel este, bineînţeles, nivelul local. De aici am început şi dorim să continuăm construcţia unei politici altfel. În etapa actuală, sunt preocupată să ofer oamenilor instrumente pentru a înţelege sistemul administraţiei locale: analiza bugetului local, contestarea deciziilor administraţiei locale, participarea la consultările publice. Pentru a avea cetăţeni implicaţi, trebuie să avem mai întâi cetăţeni bine informaţi. Dacă o treime din alegătorii din comuna Tortoman au votat pentru USR, înseamnă că mesajul nostru are o mare aderenţă în mediul rural, atunci când e transmis direct de oameni implicaţi, aşa cum a procedat Gabriel Cateliu", a declarat Clotilde Armand la lansarea campaniei.

Campania "Hai la pas, prin sat!" continuă cu o întâlnire cu localnicii din comuna Ştefăneştii de Jos (judeţul Ilfov), o comună cu probleme complexe periurbane şi rurale. Întâlnirea va avea loc joi, 27 aprilie, ora 19.30, în complexul Cosmopolis. Cu acelaşi mesaj, vineri, 28 aprilie, ora 17.00, va urma o nouă întâlnire cu localnicii din comuna Daneţi din judeţul Dolj.