Cine conduce cu adevărat România? În spatele programului PSD, un trimis în judecată pentru corupţie?

Renumitul "colecţionar de tablouri" Darius Vâlcov a fost văzut tot mai des la Ministerul de Finanţe, inclusiv în cadrul unor discuţii tehnice legate de buget, impozit pe venit global, legea salarizării. În ce calitate, nu se ştie.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook)

Tot mai multe mai multe persoane din Ministerul de Finanţe au confirmat prezenţa în minister foarte des a fostului ministru Darius Vâlcov (celebrul "colecţionar de tablouri" trimis în judecată în două dosare pentru fapte de corupţie şi luare de mită) dezvăluia, marţi, pe Facebook, liberalul Florin Cîţu, întrebându-se: "Cine conduce cu adevărat România?"

Mâine s-ar putea să avem confirmarea unei informaţii bombă. Să vă explic.

L-am convocat la comisie pe ministru de Finanţe. Tema, execuţia bugetară pe primele trei luni. I-am comunicat în scris o serie de întrebări, să aibă timp să se pregătească. În ultimul moment, însă, m-am gândit la o întrebare al cărei răspuns s-ar putea să fie ştirea începutului de an.

Tot mai multe persoane din ministerul de finanţe au confirmat prezenţa în minister foarte des a lui Darius Vâlcov. Chiar şi în cadrul unor discuţii tehnice legate de buget, impozit pe venit global, legea salarizării etc. Tare nu?", scria marţi, pe Facebook, Cîţu.

În cadrul postării, Cîţu îi adresează o serie de întrebări şi actualului ministru de Finanţe, Viorel Ştefan, întrebări care, spune liberalul, urmează să îi fie adresate şi în faţă lui Ştefan, miercuri, în cadrul Comisiei pentru buget-finanţe din Senat:

- cine i-a permis accesul lui Vâlcov în minister şi a autorizat participarea la aceste întâlniri,
- care este calitatea în care Darius Vâlcov participă la aceste întâlniri,
- a semnat Darius Vâlcov în calitate de persoană privată un angajament de confidenţialitate, având în vedere că unele date din ministerul de finanţe au clasificare “secret de serviciu”?

"Mâine după ce răspunde ministrul, va fi clar pentru toţi românii că programul PSD este programul Vâlcov şi nu programul Dragnea.

Aştept şi eu, la fel ca dumneavoastră, răspunsul la această întrebare. Oricum, această prezenţa a lui Darius Vâlcov devine năucitoare pentru români", adaugă Cîţu.

Reamintim că Viorel Ştefan era aşteptat miercuri în faţa Comisiei pentru buget-finanţe din Senat, însă ministrul nu s-a prezentat, şedinţa amânându-se.