Clinica de ultimă generaţie pentru arşi, nefolosită după incendiul din Clubul Colectiv

În Clinica de Arşi din Spitalul Floreasca au fost investiţi peste 8,5 milioane de euro. Cu toate acesta niciunul din arşii de la Colectiv nu a fost îngrijit în secţia respectivă.
Echipaje SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca pregătite de intervenţie rapidă
Echipaje SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca pregătite de intervenţie rapidă (Epoch Times România)

Niciunul dintre zecile de tineri care se zbat între viaţă şi moarte după incendiul de la clubul Colectiv nu a beneficiat de îngrijiri în cadrul unităţii speciale pentru Arşi de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală, relatează digi24.ro.

Potrivit şefului Clinicii de Arşi din Spitalul Floreasca, unitatea, dotată cu aparatură de ultimă generaţie pentru îngrijirea bolnavilor cu arsuri grave, în care s-au investit peste 8,5 milioane de euro a rămas nefolosită din două motive: capacitatea era prea mică pentru numărul mare de pacienţi, iar personalul lipseşte.

"Din două motive nu am folosit-o cu ocazia apariţiei acestui tragic eveniment. Având în vedere numărul mare de bolnavi gravi arşi care au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă, respectiv 14, dimensiunile Unităţii de Arşi care este reprezentată de cinci paturi pentru îngrijirea bolnavilor arşi sunt absolut insuficiente raportat la lotul pacienţilor. Din motive de strategie terapeutică, am convenit şi am considerat necesar să grupăm toţi pacienţii într-o singură locaţie. În acest scop, serviciul de terapie intensivă le-a dedicat numărul corespunzător de paturi, pentru a aduna toţi bolnavii arşi într-un singur sector, pentru a putea fi monitorizaţi în comun şi pentru a utiliza resursa umană cu maximă eficienţă. Ar fi evident ilogic să utilizăm resursa umană, să o alergăm între două etaje având cinci pacienţi într-un loc şi nouă pacienţi într-un alt loc”, a declarat profesorul Ioan Lascăr.

Reamintim că vineri noaptea în Clubul Colectiv din Capitală a izbucnit un incendiu în urma cărăui şi-au pierdut viaţa, până în acest moment, 31 de persoane. 27 de tineri au decedat la locul incendiului iar alţi 4 şi-au pierdut viaţa în spital. Alte 90 de persoane se zbat între viaţă şi moarte, starea lor fiind critică şi foarte gravă, potrivit unor declaraţii făcute luni de ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne