Clubul Expirat din Capitală se închide. "Îmi cer scuze şi îmi asum, am pus viaţa a mii de oameni în pericol"

Patronul clubului Expirat din Bucureşti, Andrei Şoşa, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că a decis să-şi dea demisia şi să închidă clubul, admiţând că, din 2003, a pus viaţa clienţilor săi în pericol.
Andrei Şoşa
Andrei Şoşa (facebook.com)

"Îmi cer scuze şi îmi asum. Din 2003 am pus viaţa a mii de oameni în pericol. Weekend de weekend. Şi câte-odată şi în timpul săptămânii. Poate, să-mi cumpăr un G-Klasse, poate că mai mult de atât nu m-a dus capul să fac... Am terminat o facultate tehnică, aş fi putut fi un bun inginer pentru patrie...

M-am eşuat în "meseria" asta de cârciumar. Mi-am asumat cunoaşterea în amănunt a tuturor legilor. Chiar dacă eu ar fi trebuit, după calificarea mea să văd câţi amperi sunt în tabloul de siguranţe şi dacă poate să ia foc vreun cablu. Nici măcar asta n-am făcut suficient de bine. Am avut destule ''avarii: electrice în ăştia 14 ani. Şi mult improvizaţii...", scrie Andrei Şoşa.

Patronul clubului Expirat a dezvăluit că este prieten cu unul dintre patronii de la Colectiv, locul unde a izbucnit tragicul incendiu de vineri seară.

"Ştiu că o să facă mulţi ani de puşcărie. Ar fi trebuit să mă ia şi pe mine. Chiar dacă, până la experienţa actuală, cred că am făcut aproape tot ce mă ducea capul. În alt context am făcut un bilanţ al taxelor pe care le-am plătit la statul Român doar în ultimii 5 ani - 2.700.000 lei. Ce a făcut statul cu banii ăştia? Banii ăştia sunt banii plătiţi de fiecare care a băut o bere prin Expirat... Am funcţionat pe "propria răspundere" de 14 ani... Ne-a "tras cineva de urechi" în anii ăştia?", a continuat Andrei Şoşa.

Bărbatul povesteşte despre modul în care se obţine autorizaţia de funcţionare a unui club. "Ştiţi cum se obţine autorizaţia de funcţionare de la primărie? Depui în ianuarie un teanc de acte, pe care oricum le ai - CUI, contract de închiriere, contract de gunoi, de dezinsecţie, o taxă etc. Şi prin aprilie se eliberează autorizaţia. Credeţi-mă că un om cu 12 clase în maxim 20 minute poate să analizeze şi să dea o autorizaţie pe baza actelor cerute. Treabă de 20 minute în 4 luni... Nimeni nu îşi asumă responsabilităţi. Şi mă repet şi mă pun în capul listei."

"Vrem demisii şi aşa ar trebui să facă nişte oameni normali la cap. Încă nu conştientizăm conceptul de demisia de onoare. Nu implică asumarea vinovăţiei, ci asumarea unui sistem în care eşti şi care nu funcţionează cum trebuie, nu neapărat din vina ta. Dar în care, la un anumit dat nu a funcţionat. Eu îmi dau demisia. Expirat-ul din Bucureşti se închide. De astăzi nu mai pot să-mi asum vieţi. Sau poate pot. Om vedea", a adăugat patronul clubului.

"P.S. A venit mult anunţatul control de la Ponta. 20 de uniforme de la Poliţia locală. O singură domnişoară de la ISU. Luni dimineaţa, înainte să merg la Rugină o să trec să văd dacă am greşit în "declaraţia pe propria răspundere". Eu zic că nu. Nu a murit/ sau nu a păţit nimeni nimic grav în aceşti ani. Din partea poliţiei locale, după toate actele cerute am primit amendă 1000 lei că mai aveam terasa deschisă (afară erau 8-10 grade). Principiul românesc al oricărei autorităţi că trebuie să dăm oricum amendă.

P.S.2 În sectorul 4 primarul zice că nu ştie şi nu îşi poate asuma nici-o vină. În sectorul 5, nu mai avem primar - cred că ştiţi...

P.S.3 Din păcate statul este duşmanul "de clasă" al oricărui "mic/ mediu" comerciant. Ăla mare are lobby, noi suntem "mici/medii şpăgari", a mai scris patronul Expirat.