Şefa interimară a Ştirilor TVR a demisionat. Televiziunea nu a prezentat tragedia de la Colectiv în regim de "breaking news"

Şefa interimară a Ştirilor TVR, Raluca Stroe Brumăriu, şi-a înaintat luni demisia din funcţie Cabinetului directorului general al TVR, ca urmare a faptului că televiziunea nu a prezentat tragedia de la Clubul Colectiv în regim de "breaking news".
Televiziunea Română.
Televiziunea Română. (Epoch Times România)

Raluca Brumăriu a declarat, pentru Agerpres, că vineri noaptea, când a avut loc incendiul de la Colectiv, nu era de serviciu. Deşi reporterii postului public au fost pe teren, la locul tragediei, materialele acestora nu au fost difuzate în regim de "breaking news".

"Redacţia a fost aici... deci oamenii au fost. Reporteri au fost, editori au fost, producători au fost... emisia s-ar fi putut da, dacă există o procedură care să funcţioneze, cea de 'Breaking News', dacă era aprobată... pentru că ea există, dar nu e aprobată, ... dacă există o decizie chiar şi de la şefii ierarhici superiori, care ar fi putut să spună 'intraţi'", a afirmat şefa interimară a Ştirilor TVR.

Raluca Brumăriu a subliniat că îşi dă demisia ca semn al asumării situaţiei. "Până la urmă eu îmi asum această vină, pentru că oamenii care au lucrat şi lucrează cu mine nu au nicio vină. Ei au fost pe teren, au fost din primele minute ale tragediei, au filmat, au făcut materialele şi, din păcate, nu au putut să şi le vadă pe post până la ora şapte", a explicat aceasta.

Şefa interimară a Ştirilor TVR a explicat că, probabil, în lipsa unei proceduri fixe, "nu şi-a asumat nimeni responsabilitatea" de intrare în "breaking news", vineri seara, în timpul tragediei de la club Colectiv.

"Cred că, neexistând o procedură, nu şi-a asumat nimeni responsabilitatea. Cred eu, nu ştiu. Eu atâta ştiu, că eu nu am fost acolo", a adăugat ea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne