Ciucu vrea colaborare PNL-USB-PMP. "Sau închidem lumina şi o lăsăm pe Firea să facă ce-o vrea"

Suntem forţaţi să colaborăm dacă vrem să contăm - sau închidem lumina şi o lăsăm pe Firea să facă ce-o vrea, a fost mesajul transmis de liberalul Ciprian Ciucu colegilor săi consilieri de la USB şi PMP.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Epoch Times România)

Dacă opoziţia formată din PNL, USB şi PMP în Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu se va coordona, PSD-ul va lăsa Capitala şi mai rău decât a lăsat-o Sorin Oprescu, va face din ea un Volunari mai mare, un oraş la mâna şmecherilor imobiliari din Ilfov, a tras un semnal de alarmă, marţi, pe contul său de Facebook, consilierul liberal Ciprian Ciucu.

"Până acum Firea/PSD au făcut în Consiliul General cam ce au dorit. L-au pus pe Tudy primar, au denumit o parte din Piaţa Universităţii - Piaţa Radu Beligan, au luat şi impus o grămadă de decizii pe genunchi. Ultima nefăcută a fost să provoace demisa Consiliului de Administraţie al RADET şi să-l înlocuiască cu unul format din indivizi mediocri, fără activitate relevantă sau cu CV-uri caraghioase, raportat la domeniul de activitate al acestei instituţii din subordinea Primăriei (cu o excepţie, aproape două).

Şi asta doar convocând şedinţe extraordinare, în care, doar primăriţa poate avea iniţiative de hotărâri ale Consiliului General. Dacă opoziţia formată din PNL, USB şi PMP nu se va coordona, PSD-ul va lăsa Bucureştiul şi mai rău decât l-a lăsat Oprescu. După ce PMP a ingurgitat broasca UNPR (fără Oprea, cel Fără de Doctorat) şi a anunţat că nu va propune un viceprimar şi că va face opoziţie, Firea nu mai controlează (matematic) Consiliul General, cei doi uneperişti intraţi pe listele sale, fiind acum, conform lui Robert Turcescu, în opoziţie", a declarat Ciprian Ciucu.

Potrivit consilierului, din păcate, Firea a reuşit să treacă luni prin Consiliul General cam tot ce a vrut, nu toate iniţiativele fiind proaste, dar câteva au fost de-a dreptul inepte. Primăriţa Capitalei a mai reuşit să bată un record: pentru prima dată în istoria CGMB a trecut o lună fără nicio şedinţă ordinară. Şi asta rapid, aşa, în cea de-a doua sa lună de mandat.

De ce a reuşit Firea să-şi impună Agenda în faţa consiliul de ieri? Din două motive, consideră Ciprian Ciucu:

(1) Foloseşte un tertip, îi pune pe funcţionarii de la primărie să-i sune pe toţi consilierii generali să confirme dacă vor participa sau nu la şedinţă, astfel dându-şi seama ce şanse are să pună pe ordinea de zi o iniţiativă mai delicată sau mai puţin delicată (Nicuşor, Robert, instruiţi-vă oamenii să nu confirme sau infirme prezenţa în Consiliu atunci când este convocat!).

(2) Disciplina de partid. PSD/ALDE vin în bloc. USB-iştii, concentraţi pe setarea noii lor formaţiuni politice sunt plecaţi prin ţară, şi prinşi în off-side de şedinţele extraordinare ale Gabrielei Firea. Motiv pentru care vin mai puţini şi fac scandal. Nu că n-ar avea dreptate.

"Din câte am observat până acum, PSD-iştii, pentru că au toate primăriile şi domină lejer 5 din şapte consilii în Bucureşti, sunt extrem de agresivi. Şi aroganţi. O idee ar fi fost ca preşedinţiile comisiilor de specialitate din CGMB să revină proporţional cu scorul din alegeri. Deşi nu-i obligă nimeni să dea preşedinţii de comisii şi PNL/USB/PMP, ar fi fost un gest galant să o facă.

Eu unul, mi-aş dori preşedinţia Comisiei de Transporturi să o pun când vreau eu (nu cu o oră înaintea şedinţei de consiliu cum era obiceiul) şi să o pregătesc temeinic. Chiar dacă are doar rol consultativ. Dar Firea este pe poziţii de război total. Asta vrea, asta va avea. Dacă PMP-ul ar fi înghiţit broasca mai repede, i-am fi putut impune Gabrielei Firea doi viceprimari. But wait! ... era să uit: USB se abţine de la vot în astfel de chestiuni deci tot Firea şi-ar fi pus viceprimarii fluierând", a continuat liberalul.

Concret, ce vrea Ciprian Ciucu să spună cu cele de mai sus?

"Dacă vrem să facem opoziţie în Bucureşti, opoziţie pe bune, să nu o lăsăm pe Firea să facă din Bucureşti un Voluntari mai mare, un oraş la mână şemcherilor imobiliari din Ilfov, trebui să ne coordonăm în opoziţie. Asta dacă vrem să facem opoziţie, nu doar gălăgie. Aşa e ieşit din matematica electorală, suntem forţaţi să colaborăm dacă vrem să contăm, chiar dacă, în acelaşi timp, suntem şi concurenţi. Şi să mai salvăm ceva din oraşul nostru. Daţi mai departe ca să se ştie...", a fost concluzia liberalului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne