Cîţu, mutare fără precedent: Pentru prima oară în istorie voi aduce în Parlament toţi directorii MFP şi ANAF

Florin Cîţu
Florin Cîţu

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, se pregăteşte să facă o mutare fără precedent, după ce şefa PSD Viorica Dăncilă a anunţat că săptămâna viitoare partidul său va depune o moţiune simplă împotriva liberalului.

"Momentul adevărului. Vă anunţ o premieră în cazul moţiunii simple care mă vizează, la Senat. Pentru prima oară în istorie voi aduce în Parlament cu mine toţi directorii din MFP şi ANAF care au lucrat cu fostul ministru şi cu Darius Vâlcov la elaborarea bugetului, a rectificării din august şi mai ales la elaborarea strategiei fiscal bugetare pentru perioada 2019-2021", a declarat Cîţu.

Potrivit şefului de la Finanţe, oficialii vor fi prezenţi cu date şi documente oficiale care vor arăta:

- Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici ştiau din martie că vor depăşi ţinta de deficit;

- situaţia execuţiei bugetare şi mai ales estimările pentru final de an la momentul în care am preluat mandatul.

"În conferinţa de presă pe care o voi ţine înainte de moţiune, îi voi lăsa pe directorii respectivi să vă prezinte datele reale cu documente. Să vedem atunci cine-i minte pe români. Vă garantez că rezultatul este unul neplăcut pentru Dăncilă şi Teodorovici", a subliniat Cîţu.

Reamintim că Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, în cadrul unei intervenţii telefonice la Antena 3, că săptămâna viitoare PSD va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, "având în vedere creşterea euro, creştere care îi afectează pe români". Detalii aici.

Nu demult, Florin Cîţu ieşea într-o conferinţă de presă şi acuza PSD că a operat la guvernare după metoda Al Capone. Concret, ministrul de Finanţe a susţinut că fostul Guvern a ţinut un buget dublu: unul oficial, prezentat în Parlament şi altul de uz intern, destinat baronilor locali. Detalii aici.