PSD vrea să-l dea jos pe ministrul care a acuzat Guvernul Dăncilă că a operat ca Al Capone. Moţiune după alegeri

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat miercuri, în cadrul unei intervenţii telefonice la Antena 3, că săptămâna viitoare PSD va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu.

"La începutul săptămânii viitoare vom depune o moţiune simplă pentru domnul Cîţu în Senatul României, având în vedere creşterea euro, creştere care îi afectează pe români", a declarat Viorica Dăncilă.

Reamintim că Florin Cîţu este ministrul care a dezvăluit recent că PSD a operat la guvernare după metoda Al Capone. Concret, ministrul a susţinut că fostul guvern a ţinut un buget dublu: unul oficial, prezentat în Parlament şi altul de uz intern, destinat baronilor locali.

Referitor la devalorizarea leului, miercuri cursul a atins al treilea minim istoric la rând în raport cu euro, fiind cotat de către Banca Naţională a României (BNR) la 4,7776 lei/euro, de la 4,7759 lei în şedinţa de marţi şi 4,7729 în cea de luni. Deprecierea faţă de şedinţa precedentă este de 0,04%. Joi, 14 noiembrie, cursul a fost de 4,7669 lei/euro, iar vineri a rămas practic în aceeaşi zonă, înregistrînd o scădere nesemnificativă la 4,7667 lei/euro, arată Digi24.

Pe de altă parte, după adoptarea OUG 114, leul s-a depreciat de la 4,63 lei/euro la 4,7648.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne