Circa 8.000 de persoane s-au strâns deja la protestul opoziţiei de la Moscova, anunţă poliţia

Mii de persoane s-au strâns pentru a participa la un miting al opoziţiei ce se desfăşoară în centrul Moscovei, 10 martie 2012.
Mii de persoane s-au strâns pentru a participa la un miting al opoziţiei ce se desfăşoară în centrul Moscovei, 10 martie 2012. (ANDREY SMIRNOV / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
10.03.2012

Circa 8.000 de persoane s-au strâns deja sâmbătă la un miting al opoziţiei ce se desfăşoară în centrul Moscovei, a anunţat poliţia.

"La ora locală 13.30 (11.30 ora României), aproape 8.000 de persoane care participă la un miting al opoziţiei s-au reunit deja", se arată într-un comunicat.

Manifestaţia a început la ora locală 13 (11 ora României) şi urmează să se încheie la ora locală 16 (14 ora României).

Unul dintre organizator, Serghei Udalţov, la protest s-au strâns deja în jur de 30.000 de persoane, însă forţele de ordine au respins această estimare.

Primăria a oferit autorizaţie pentru un miting de până la 50.000 de persoane, iar peste 2.500 de poliţişti au fost desfăşuraţi pentru eveniment.

Potrivit lui Udalţov, manifestaţia reprezintă o ocazie pentru politicieni, activiştii pentru drepturile omului, bloggeri şi jurnalişti să denunţe fraudele comise la alegerile prezidenţiale.

"Nu sunt alegeri, nu este preşedinte", este unul dintre sloganele protestului.

Militanţii pentru drepturile omului din Rusia au criticat vineri o declaraţie a secretarului de stat american Hillary Clinton, potrivit căreia Washingtonul recunoaşte victoria lui Vladimir Putin în alegerile prezidenţiale din 4 martie şi este dispus să lucreze cu el după învestitură.

Premierul Vladimir Putin, în vârstă de 59 de ani, se întoarce la Kremlin pentru un al treilea mandat de preşedinte. El a obţinut 63,6% din voturi, potrivit cifrelor finale anunţate de Comisia Electorală Centrală.

Putin va fi învestit în funcţie în 7 mai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor