Cine l-ar putea însoţi pe Băsescu la Bruxelles, la reuniunea CE

Traian Băsescu, preşedintele României
Traian Băsescu, preşedintele României (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
17.11.2012

Preşedintele Traian Băsescu va reprezenta România la reuniunea Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, în perioada 22-23 noiembrie, şi la care se va discuta despre bugetul multianual al UE. Delegaţia României ar putea fi formată din mai multe persoane, care îl vor însoţi pe preşedinte şi îl vor consilia pe probleme economice.

"Nu-mi trebuie miniştri politici, mie îmi trebuie o echipă - în 2006 nu am avut-o din lipsă de experienţă - să fie în afara sălii, în spaţiile rezervate României şi când discutăm de ajustări de 0,01, de 0,03, să-mi poată spune repede efectele în bugetul de stat", a declarat Băsescu.

Preşedintele a afirmat că poate acoperi partea politică, dar are nevoie de sprijin pe partea economică. "Îmi trebuie o echipă de oameni cu laptop şi cu o bună cunoaştere a ceea ce le cer. Partea politică sunt capabil să o acopăr, îmi trebuie expertiză tehnică de la specialişti, pe care îi avem şi la misiune, şi în minister", a adăugat Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat că angajaţi guvernamentali implicaţi în negocieri îi vor furniza lui Băsescu toate informaţiile necesare pentru a putea negocia în cunoştinţă de cauză la Bruxelles.

"Mai mult, însă, fiind vorba realmente de teme care ţin de interesele naţionale ale României, toate datele şi toate informaţiile pe care le-am acumulat în această perioadă în timpul negocierilor, pe toate palierele, inclusiv consilierii guvernamentali şi persoanele care au participat la negocieri, din punctul meu de vedere, în zilele următoare merg să-l informeze pe preşedintele şi să-l sprijine în exprimarea unei poziţii cât mai ferme şi cât mai clare a României faţă de propunerile atât ale Comisiei Europene şi ale Parlamentului European, propuneri pe care, repet, Guvernul le consideră sustenabile şi avantajoase pentru România, cât şi faţă de propunerea preşedintelui Van Rompuy, o propunere inacceptabilă şi faţă de care România nu poate să aibă o altă reacţie decât, repet, utilizarea dreptului său, conform tratatului, de veto", a declarat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor