China, lovită de o nouă explozie (video)

Explozia ce a avut loc la uzina chimică Runxing, 22 august, 2015
Explozia ce a avut loc la uzina chimică Runxing, 22 august, 2015 (ChinaFotoPress via Getty Images)

O nouă explozie zguduie China la doar câteva zile de la dezastrul din Tianjin. Un depozit de la uzina chimică Runxing, din oraşul Zibo, provincia Shandong, a explodat, sâmbătă seara, declanşând un incendiu de proporţii.

Uzina unde a avut loc explozia, produce adiponitril, un lichid incolor care eliberează gaze toxice când reacţionează cu focul.

Unda de şoc a exploziei a fost resimţită pe o rază de doi kilometri, iar geamurile clădirilor din apropiere au fost spulberate. La faţa locului s-au deplasat mai multe maşini de pompieri.

Mass-media chineză a raportat că există o singură victimă, însă nu i-a dezvăluit identitatea.

Incidentul are loc la doar zece zile de la exploziile puternice care au avut loc la un depozit din oraşul-port Tianjin care s-au soldat cu cel puţin 114 morţi şi câteva sute de răniţi. În plus, cel puţin 69 de persoane, în principal pompieri, sunt date dispărute.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe