CFR, în negocieri cu o firmă belgiană, pentru modernizarea Gării de Nord

Garnitură de tren în Gara de Nord
Garnitură de tren în Gara de Nord (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
07.11.2012

În vederea reabilitării şi extinderii infrastructurii din Bucureşti, inclusiv a Gării de Nord, CFR Infrastructură şi compania belgiană Euro Station duc negocieri pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale.

Negocierile au loc în urma Memorandumului de Înţelegere semnat între Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii din România şi Ministerul Transporturilor din Regatul Belgiei cu privire la cooperarea în domeniul lucrărilor de infrastructură pentru modernizarea, reabilitarea şi extinderea infrastructurii de transport în zona Bucureşti, care include şi complexul "Gara de Nord", cea mai importantă staţie de cale ferată din cadrul sectoarelor româneşti ale coridoarelor paneuropene de transport feroviar IV şi IX, semnat la Bucureşti în septembrie 2011.

Conform unei note a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, prezentate în şedinţa de marţi a Guvernului, la sfârşitul lunii iulie, partea română a propus o versiune finală care cuprindea toate punctele dorite de ambele părţi. Aceste prevederi agreează o formă a actului constitutiv, sub rezerva aprobării de către reprezentanţii Euro Station.

Avocaţii părţii belgiene au comunicat în 12 septembrie o nouă versiune a actului constitutiv, în care s-au regăsit modificări de substanţă, asupra cărora partea română îşi exprimase deja punctul de vedere şi. În consecinţă, ulterior, au fost reluate negocierile.

Ceea ce s-a stabilit deja este că viitoarea firmă va fi înregistrată în România, ca SA, societate de proiect, fără activităţi de transport feroviar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor