Celebrul tren Orient Express, la Bucureşti

Trenul Orient Express va sosi luni în Gara de Nord. (HOCINE ZAOURAR / AFP / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
04.09.2012

Aflat în tranzit în Europa între Paris şi Istanbul, celebrul tren Orient Express a ajuns luni, după ora prânzului, în Gara de Nord din Bucureşti, aducând în el turişti amatori de călătorii de lux din toate colţurile lumii.

Fix la ora anunţată, 14.20, vagoanele albastre cu inscripţii aurii au ajuns în Gara de Nord, după ce luni dimineaţă trenul făcuse o escală în Sinaia.

Turiştii sosiţi din toate colţurile lumii şi-au rezervat încă de acum un an biletele, ale căror preţuri au ajuns până la 7.000 de euro.

Entuziasmaţi, chiar înainte de oprirea trenului, călătorii au salutat asistenţa aflată pe peronul gării.

Ca şi anul trecut, trenul Orient Express a oferit un spectacol de protocol.

Astfel, primii care au coborât din vagoane au fost stewarzii şi chelnerii, fiind urmaţi de bucătar şi de şeful de tren, care s-au aliniat în faţa covorului roşu, oval, inscripţionat cu textul "Venice Simplon Orient Express", firma care deţine celebrul tren.

Apoi au coborât călătorii, mulţi dintre ei trecuţi de prima tinereţe, şi cu toţii s-au declarat plăcut impresionaţi de călătoria de până acum.

Ca şi în anii trecuţi, călătorii Orient Express-ului au fost cazaţi peste noapte într-un hotel de cinci stele din Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor