Cele mai importante opt produse care ne pot ţine în frâu apetitul

Ouăle dietetice oferă saturaţie organismului datorită faptului că conţin mulţi compuşi de proteine.
Ouăle dietetice oferă saturaţie organismului datorită faptului că conţin mulţi compuşi de proteine. (pixabay.com)

Oamenii de ştiinţă occidentali au descoperit că există produse alimentare care au un conţinut scăzut de calorii, dar care, în acelaşi timp, sunt în stare să ne ofere saţietatea necesară. Cercetătorii au prezentat o listă din opt alimente care sunt perfect benefice pentru organismul nostru. Aceste produse alimentează corpul uman cu energie şi atenuează senzaţia de foame.

Pe primul loc se află cartoful. Acesta este cel mai săţios produs. Un cartof de mărime medie are 160 de calorii şi oferă o senzaţie de saturaţie de 3 ori mai mare decât pâinea. Cel mai important este, însă, să nu consumăm cartofii cu sosuri grase şi carne.

Pe locul doi se plasează alimentele bogate în proteine, cum ar fi peştele, carnea slabă şi boboaşele. Organismul utilizează proteinele practic fără reziduuri şi le foloseşte în calitate de energie.

Portocalele şi citricele ocupă primul loc printre fructe, în termeni de saţietate, deoarece acestea conţin celuloză. O portocală are 59 de calorii.

Pastele preparate din grâne dure, oferă un sentiment puternic de saţietate. În porţia de 100 de grame sunt 344 de calorii.

Ouăle dietetice oferă saturaţie organismului datorită faptului că conţin mulţi compuşi de proteine. Consumând un ou la micul dejun, se poate reduce în mod semnificativ pofta de mâncare. Un ou de găină are 78 de calorii.

Nutriţioniştii recomandă consumul de ciocolată neagră, care încetineşte procesul digestiv. O cantitate mică de ciocolată neagră vă va ajuta să nu mai abuzaţi de alte produse şi dulciuri cu carbohidraţi. 28 de grame de ciocolată au 170 de calorii.

În brânzeturile moi, cum ar fi cea de capră, se conţine acid linoleic concentrat, care contribuie la obţinerea senzaţiei de saturaţie şi la arderea grăsimilor din organism. În 28 de grame de brânză sunt 76 de calorii.

Laptele degresat este, de asemenea, benefic pentru organism, datorită conţinutului de acid linoleic şi proteine. Un pahar de lapte are 86 de calorii.

Alimentaţia noastră trebuie să fie naturală şi diversificată. Consumând alimentele de pe această listă, vom putea bloca sentimentul de foame şi vom obţine energia necesară pentru întreaga zi.