Oua contaminate cu melamina importate din China gasite in Hong Kong

Oua intr-o piata din Beijing
Oua intr-o piata din Beijing (Teh Eng Koon / AFP / Getty Images)

Centrul pentru Siguranta Alimentelor din Hong Kong a anuntat vineri ca a gasit oua importate din China, cu un continut ridicat de melamina, care depasea standardele interne.

Vineri, Centrul pentru Siguranta Alimentelor a confirmat o concentratie neobisnuit de mare de melamina in ouale importate de compania Dalian Hanwei Enterprise Group.

Ouale aveau un continut de melamina de 4,7 ppm, fata de 2,5 ppm cit este nivelul maxim admis.

Centrul pentru siguranta Alimentelor din Hong Kong a cerut tuturor supermarketurilor sa opreasca vinzarea de oua provenite de la compania Dalian Hanwei.

Compania este cunoscuta ca avind probleme de contaminare, in ultimul timp constatandu-se contaminarea produselor sale cu melamina in Japonia si alte tari din Asia de sud est.

Secretarul pentru Alimentatie si Sanatate din Hong Kong, York Chow, afirma ca peste 60 % din ouale consumate de Hong Kong provin din China - Hong Kong-ul comsumimnd un total de 1,6 miliarde de oua anual.

Deoarece am gasit melamina in oua, vom examina cu siguranta si gainile" a declarat Chow. "Furajele pentru animale au fost probabil contaminate cu melamina, asa ca oficialii nostri vor examina gainile si carnea importate din China continentala. Ei vor acorda mare atentie si organelor, mai ales rinichilor de porc si de pui."

Chen Jingming, fermier si expert in probleme nutritionale afirma ca unbul dintre ingredientele folosite la prepararea furajelor a inregistrat o crestere de pret de 70% anul trecut, lucru care probabil i-a impins pe unii fermieri sa adauge melamina in furaje pentru a economisi bani.

Chen a adaugat ca din moment ce ouale contineau melamina, toate produsele continind oua si alte produse din carne importate din China pot avea si ele probleme.