Cele mai frumoase Târguri de Iarnă din Germania şi-au deschis porţile!

Târg de Iarnă
Târg de Iarnă (captură Bild: dpa)

Potrivit cercetătorilor, în zilele noastre o zi nu ar mai avea 24 de ore, ci doar 16 ore. Chiar dacă este adevărat sau nu, toţi am observat că timpul trece repede, repede. Ne apropiem din nou, cu paşi mari, de Sărbătorile de iarnă, iar pieţele lumii sunt invadate de dulciuri, vin fiert şi focuri de tabără, design, muzică. Ca în fiecare an, vă propunem o călătorie în tradiţionalele târguri de iarnă care şi-au deschis deja porţile, de această dată, în Germania.

Târgul romantic de iarnă Bad Homburg - în jurul Turnului Alb!

În Bad Homburg, vizitatorii târgurilor de iarnă se pot simţi oaspeţi ai nobilimii din secolele trecute. Standurile sunt amenajate în curtea superioară a castelului de la Turnul Alb. Vă puteţi urca şi în turn, pentru a admira priveliştea oraşului şi a masivului muntos Taunus. Regiunile împădurite ale acestor munţi se numără printre atracţiile turistice ale regiunii, rocile acestora provenind din perioada devoniană (416 - 359 milioane de ani în urmă). Clădirea datează din secolul al XIV-lea şi a fost iniţial un castel, care a fost reconstruit în 1680. În faţa castelului se află multe rulote fast food.

Târgul din Castelul Landgrafenschloss în Bad Homburg este deschis în toate weekend-urile din sezon, de vineri până duminică între orele 12:00-21:00.

Târgul de iarnă Darmstadt - rulote fast food şi concerte!

O altă alegere în locul vinului fiert şi cârnaţi este cafeaua cu scorţişoară şi mâncarea Finger Food din întreaga lume în faţa gării centrale din Darmstadt. Produsele sunt vândute de persoane bine dispuse în caravanele şi rulotele frumos decorate şi nostalgice. Una dintre ele găzduieşte un "Pop-Up Shop", în care diverse magazine de creaţie din Darmstadt oferă articole artizanale. Există, de asemenea, multă muzică cu intrare liberă: marţi, seria de concerte „tare şi încet“, în zilele de miercuri clubul Vielbunt prezintă un program special. În weekend programul este rezervat cântăreţilor, compozitorilor şi trupelor precum JulakimOne Take Toni şi Jonas Noack, conform celor relatate de presa germană.

Târgul Darmstadt este situat în faţa Gării Centrale până la 23 decembrie, de duminică până joi, între orele 15:00-21:00, vineri şi sâmbătă până la ora 22.

Târgul de iarnă Mainz - vin fiert şi focuri de tabără!

Experimentaţi Mainz în splendoarea luminii! Fie că este vorba de o mare Piaţă de iarnă în faţa Catedralei Sf. Martin, sau de una mai mică, dar şi mai confortabilă, "Mainzer WinterZeit", distracţia de sărbători va fi garantată!

Peisajul este magnific şi pot fi achiziţionate diverse produse de la peste 100 de standuri, care oferă jucării din lemn, obiecte artizanale şi decoraţiuni de Crăciun, castane calde, produse de patiserie şi vinuri alese.

Târgul de iarnă din Mainz are o tradiţie îndelungată: cu aproximativ 200 de ani în urmă exista "Nikolose Markt". Astăzi, piaţa istorică din faţa măreţei Catedralei Sf. Martin se transformă într-o mare de lumini în timpul sezonului de iarnă. Piramida de unsprezece metri bogat ornamentată se ridică chiar la Hofchen, la intrarea principală. Doar câţiva paşi mai departe, vizitatorii sunt impresionaţi de statuetele sculptate manual, de dimensiuni mari din faţa capelei Gotthard.

În diagonală, în faţa Muzeului Gutenberg din Mainz, satul romantic de Crăciun invită vizitatorii la focuri de tabără şi vin fiert. Se pot face rezervări pentru colibele confortabile din lemn.

Târgul Mainz Oraşul Vechi este deschis publicului până la 23 decembrie, de duminică până joi, între orele 11:00 - 20:30, vineri şi sâmbătă între orele 11:00 - 21:00.

Vizitatorii se pot bucura de specialităţi vegetariene, vegane şi italiene pe noua piaţă "WinterZeit" de la Hopfengarten, iar standul de vin fiert nu trebuie ratat. Pentru cei mici, caruselul asigură divertismentul adecvat.

Târgul de iarnă de la Hopfengarten este accesibil publicului până la 23 decembrie, de duminică până joi între orele 11:00- 22:30, vineri şi sâmbătă între orele 11:00- 21:00.

Târgul de iarnă Hanauer - în fiecare zi o uşă ne deschide o "nouă lume"!

Târgul de iarnă din Piaţa Hanauer cu 75 de standuri este unul dintre cele mai mari din regiune şi este unic datorită a ceea ce se întâmplă în culise. Primăria proiectează pe fundalul clădirii cel mai mare calendar de Crăciun. În fiecare zi se deschide o uşă mică şi o imagine din spate va fi luminată. Pe ea sunt personaje din basmele Grimm, pictate de artistul Joerg Eyffert. În plus, faţă de produsele tradiţionale, cum ar fi cârnaţii la grătar, vizitatorii pot gusta burgeri cu carne de raţă.

Târgul din centrul oraşului Hanau este deschis până la 22 decembrie, zilnic între orele 11:00 şi 21:00.

Târgul istoric de iarnă Ronnenburg - atmosfera Evului Mediu timpuriu!

Ronneburg este readus în Evul Mediu pentru Sărbătorile de Iarnă. O vizită la castel în această perioadă poate fi o experienţă plăcută. La Târgul de iarnă sunt comercianţi, meşteşugari şi jongleri îmbrăcaţi ca în secolul al XIII-lea sau al XIV-lea, iar standurile arată ca tarabele istorice. La apus, sunt aprinse lampadare, lumânări şi lămpi cu ulei, astfel încât castelul va fi luminat toată seara.

Mirosul migdalelor prăjite, al produselor de panificaţie şi al vinului fierbinte, subliniază spiritul sărbătorilor. În curtea superioară se ridică solemn bradul de Crăciun de dimensiuni impresionante şi foarte frumos decorat. Prăjituri picante, vafe dulci, crocanta tartă alsaciană, pâinea cu usturoi şi carnea de vânat, care în Evul Mediu a fost rezervată numai nobilimii, sunt oferite spre vânzare vizitatorilor.

Târgul din Castelul Ronneburg poate fi vizitat sâmbătă şi duminică între orele 11:00- 20:00 în primele trei săptămâni din sezon.

Târg de iarnă în Dreieichenhain - de la turn spre suflantele de aer cald!

Acest lucru a fost făcut de vechii cavaleri, când au echipat castelul din Dreieichenhain cu un turn frumos, iar în fiecare an donjonul voluminos este redecorat şi luminează peste întreaga piaţă. De la castel, vizitatorii se pot plimba în oraşul vechi Dreieichenhainer. Nu numai sortimentele tradiţionale de vin şi cârnaţi sunt disponibile, ci şi ciorapii tricotaţi manual, gemul de casă şi obiectele de artizanat. Odată ce ai trecut cu tramvaiul prin oraşul vechi, ajungi la Poarta de Sus, unde luptătorii turnului îşi fac apariţia.

Târgul Dreieichenhain Oraşul Vechi poate fi vizitat în zilele de 8, 9, 15 şi 16 decembrie, sâmbătă între orele 15:00 - 20:30 şi duminică între orele 14:00 - 20:00.

Târgul de iarnă de la Goetheturm - în pădure!

Şi anul acesta va exista în jurul Turnului Goethe un mic târg de iarnă în pădure. Chiar şi de la distanţă mare puteţi vedea stelele luminoase din ceramică şi puteţi simţi mirosul de vafe, prăjituri şi punch. Punctul atractiv pentru copii este caruselul mic şi ieslea cu oile de la fermă.

Târgul de iarnă Frankfurt-Sachsenhausen de la Goetheturm este deschis până la 23 decembrie, de luni până vineri între orele 16:00-21:00, sâmbătă şi duminică între orele 13:00 -22:00.

Târgul de iarnă Frankfurt - design şi vin bun!

Un Târg de iarnă în muzeu?! Da, există şi funcţionează uimitor de bine. Magazinul mic din foaierul Muzeului de Artă Aplicată are o lungă tradiţie. Mici producători, mici întreprinderi, meşteşugari şi bucătari iscusiţi din regiune îşi prezintă produsele. Acestea sunt de cea mai bună calitate. Sunt oferite condimente, cafea, miere, brandy de fructe, dar şi produse de design cum ar fi mobilier şi accesorii de casă. Intrarea este gratuită în weekend şi se pot gusta cafea şi prăjituri între orele 12:00-16:00.

Târgul Frankfurt Muzeul de Artă Aplicată, poate fi vizitat de pe data de 30 noiembrie până la 23 decembrie, în timpul orelor de deschidere a muzeului.

Târgul de iarnă Wiesbaden - sub stelele căzătoare!

Târgul de iarnă Sternschnuppenmarkt şi-a deschis deja porţile pe 27 noiembrie 2018. Toţi vizitatorii au acces la peste 130 de standuri. Târgul nu numai că oferă inspiraţie pentru sezonul de vacanţă şi idei de cadouri, dar este un punct de întâlnire ideal pentru a ajunge în starea de spirit cu un program variat de divertisment şi diverse produse culinare.

Vizitatorii vor găsi o varietate de accesorii pentru sezonul de vacanţă: bijuterii, articole din piele, lemn şi obiecte de artă din sticlă. Pentru prima dată delicatesele hessian şi specialităţile la grătar vor fi servite la 22 standuri gastronomice. Toate acestea sunt scăldate în lumina porţilor luminoase de la intrare şi a celor 21 de crini mari de pe Schlossplatz.

Târgul Wiesbaden este accesibil publicului până la 23 Decembrie, de luni până joi între orele 10:30 - 21:00, vineri şi sâmbătă între orele 10:30 - 21:30 şi duminică între orele 12:00-21:00.

Târgul de iarnă al naţiunilor - lumea este oaspete!

Blănuri din Finlanda, cel mai bun caşmir din Mongolia se regăsesc în diversitatea Târgului de iarnă Rüdesheimer. Comercianţii din 22 de ţări de pe şase continente oferă obiecte artizanale, specialităţi locale şi internaţionale la tarabe frumos decorate, dând pieţei o poziţie excepţională în regiunea Rhein-Main. Este de asemenea avantajos faptul că această piaţă arată ca un şir de perle prin oraşul vechi, iar mulţimea este într-adevăr impresionată. Un concept care funcţionează constant, pentru că în 2018 piaţa sărbătoreşte douăzeci şi cinci ani de ani de existenţă.

Târgul de iarnă din Rüdesheim este deschis până pe 23 decembrie, de duminică până joi, între orele 11:00 - 20:00, vineri şi sâmbătă între orele 11:00 şi 21:00.

Şi nu în ultimul rând, Târgul de iarnă din oraşul Koln - al patrulea ca mărime din Germania, fondat de către romani cu 2000 de ani în urmă şi numit de aceştia ''Colonia Claudia Ara Aggrippinensium".

În fiecare an, centrul istoric din Koln este învăluit de atmosfera magică a târgurilor de iarnă şi de festivităţi care anunţă venirea sărbătorilor de iarnă. Când târgul îşi deschide porţile lângă Dom, milioane de vizitatori din întreaga lume vin să se bucure de atmosfera de sărbătoare şi de minunatele cadouri puse la vânzare în celebrele căsuţe din lemn „Buden”, adevărate mici opere de artă.

Dacă doriţi să-l vizitaţi ar trebui să vă grăbiţi! Perioada Târgului de Iarnă din 2018 a început pe 26 noiembrie şi durează până pe 23 decembrie.

Calendar:

Târgul de iarnă din piaţa Catedralei: de duminică până joi între orele 11:00 – 21:00, vineri între orele 11:00 - 22:00 şi sâmbătă între orele 10:00 şi 22:00.

Târgul de iarnă din piaţa Angelului: de duminică până joi între orele 11:00 – 21:00, vineri şi sâmbătă între orele 11.00 - 22.00.

Târgul de iarnă Alter Markt: în fiecare zi, între orele 11.00 - 22.00.

Târgul de iarnă Harbour Christmas Market: de pe 23 noiembrie, de duminică până joi între orele 11.00 - 21.00, vineri şi sâmbătă între orele 11.00 - 22.00.

Călătorie plăcută în magia târgurilor de iarnă din Germania şi nu numai!

Articolul a fost realizat cu informaţii din presa germană şi situl web https://www.cologne.de/events/christmas-markets unde puteţi găsi multe alte informaţii.