Ce a discutat Iohannis cu prinţul Charles. Unul dintre principalele subiecte - Roşia Montană

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit luni, la Palatul Cotroceni, pe prinţul Charles de Wales.
Preşedintele Klaus Iohannis şi prinţul Charles de Wales
Preşedintele Klaus Iohannis şi prinţul Charles de Wales (presidency.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit luni, la Palatul Cotroceni, pe prinţul Charles de Wales, în cadrul întrevederii cei doi oficiali apreciind că o astfel de întâlnire arată calitatea extraordinară a relaţiilor bilaterale şi contribuie, totodată, la buna dezvoltare şi continuitate a acestora, reiese dintr-un comunicat remis de Administraţia Prezidenţială.

"Alteţa Sa Regală Charles, Prinţ de Wales, a apreciat ospitalitatea şi deschiderea cu care este primit cu fiecare ocazie când se află, în vizită, în România. Preşedintele Klaus Iohannis i-a mulţumit Prinţului de Wales pentru vizită, dar şi pentru contribuţia semnificativă in procesul de conservare şi păstrare a tradiţiilor comunităţilor rurale transilvănene.

Principala temă de discuţie a fost misiunea şi rolul Fundaţiei "The Prince of Wales" în România care vizează conservarea patrimoniului, Roşia Montană, agricultura şi dezvoltarea durabilă în România. Cele două părţi au discutat despre potenţialul turistic rural extraordinar pe care România îl are şi despre continuarea proceselor de conservare a patrimoniului natural şi a arhitecturii tradiţionale", reiese din documentul citat.

Preşedintele a reiterat dorinţa şi disponibilitatea de a susţine iniţiativele menite să păstreze şi să îmbunătăţească moştenirea naturală şi culturală a României. În cadrul întrevederii, Iohannis a accentuat, de asemenea, importanţa păstrării şi promovării tradiţiilor româneşti, nevoia de a dezvolta şi aplica politici de dezvoltare durabilă, cu accent deosebit pe dezvoltarea regiunilor rurale.

"Atât Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales, cât şi Preşedintele Klaus Iohannis au convenit asupra nevoii de a conserva biodiversitatea, de a proteja mediul prin găsirea de soluţii şi metode alternative de depozitare şi reutilizare a deşeurilor, prin cointeresarea mediului de afaceri pentru protejarea şi dezvoltarea mediului, precum şi încurajarea agriculturii ecologice.

În acest context, Preşedintele României a evidenţiat reuşita conservării Parcului Natural Văcăreşti, singurul parc natural urban protejat din Europa, prilej cu care l-a invitat pe Alteţa Sa Regală, Prinţul de Wales să-l viziteze", mai transmite Administraţia Prezidenţială.

În finalul întrevederii, cei doi şi-au exprimat acordul pentru susţinerea reciprocă a iniţiativelor menite să pună în aplicare programe care asigură un transfer de expertiză şi bune practici pentru responsabilizare şi conştientizare socială, în ceea ce priveşte potenţialul şi resursele unice pe care România le are.

Prinţuil Charles s-a întâlnit, de asemenea, şi cu premierul Dacian Cioloş în cadrul vizitei sale în România.

"În cadrul discuţiilor au fost abordate aspecte legate de protejarea patrimoniului cultural, biodiversitate, silvicultură, dezvoltarea rurală durabilă.

Înaltul oaspete a prezentat stadiul principalelor proiecte pe care le desfăşoară în România. Cu acest prilej, premierul i-a mulţumit Alteţei Sale Regale pentru implicarea remarcabilă în conservarea biodiversităţii şi a dezvoltării durabile în Transilvania, prin intermediul fundaţiilor pe care le patronează", a informat Executivul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne