Cazul "deputatului fugar" Marko Attila. Bogdan Diaconu se adresează direct preşedintelui Klaus Iohannis

Bogdan Diaconu , deputat PSD
Bogdan Diaconu , deputat PSD (Epoch Times România)

Preşedintele PRU, Bogdan Diaconu, este revoltat că autorităţile române nu iau măsuri în cazul deputatului UDMR Marko Attila "ascuns şi protejat de statul ungar" în urma votului de încuviinţare a arestării acestuia acordat de Camera Deputaţilor. După ce a denunţat neimplicarea Ministerului Justiţie şi a celui de Externe în acest caz, deputatul i-a adresat o scrisoare direct preşedintelui Klaus Iohannis cerându-i să intervină pentru apărarea statului de drept.

Vă prezentăm în continuare scrisoarea deschisă trimisă miercuri de deputaţii Bogdan Diaconu, Virgil Guran şi Paul Dumbrăvanu, preşedintelui României Klaus Iohannis:

Domnule Preşedinte,

Aţi câştigat alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie 2014 cu promisiunea că veţi apăra statul de drept. La nici trei săptămâni după votul prin care aţi fost investit cu cea mai mare funcţie în statul român, Parlamentul îşi făcea datoria exemplar şi încuviinţa arestarea preventivă a deputatului UDMR Marko Attila, conform cererii DNA, răspunzând solicitării Dvs. ca Legislativul să nu mai protejeze oficialii acuzaţi de corupţie.

Aşadar, Parlamentul s-a achitat de datoria sa, dar Marko Attila a dispărut în Ungaria încă dinainte de exercitarea votului, unde se bucură, conform declaraţiilor avocatului său, de protecţia personală a premierului maghiar Viktor Orban.

Aţi reacţionat dur de fiecare dată când votul din Parlament a blocat actul de justiţie, dar nu aţi reacţionat în niciun fel până la această oră cu privire la fuga din România a deputatului Marko Attila. Dacă Parlamentul nu ar fi votat încuviinţarea arestării parlamentarului UDMR, aţi fi găsit timp şi energie să criticaţi Legislativul. Dar faptul că Parlamentul a fost păcălit şi pus să voteze zadarnic arestarea deputatului UDMR, căruia i s-a permis să fugă în Ungaria de unde nimeni nu încearcă să-l aducă înapoi, nu vă deranjează!

Statul român este dispreţuit de partea ungară care îl protejează de justiţie pe acest acuzat de corupţie deja condamnat cu suspendare într-un alt caz de retrocedare ilegală. Unde este, în acest caz, statul de drept pe care spuneţi că îl apăraţi? Unde este suveranitatea României al cărei garant sunteţi?

Vă solicităm de aceea să vă îndepliniţi rolul de preşedinte şi să utilizaţi pârghiile pe care acest statut vi le pune la dispoziţie pentru a asigura aducerea în ţară a deputatului fugar care trebuie să răspundă în faţa legii ca orice cetăţean al acestei ţări. În caz contrar, vă solicităm să renunţaţi la retorica statului de drept care s-a dovedit, în această situaţie, doar discurs public, nu şi bază de acţiune, şi să recunoaşteţi public că unii cetăţeni ai acestei ţări sunt mai egali decât alţii doar pentru că sunt minoritari.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne