Bodu: Decizia lui Ciorbea de a ataca la CCR ordonanţa bacşişului nu a venit din pură conştiinţă profesională

Sebastian Bodu
Sebastian Bodu (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Decizia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, de a ataca la Curtea Constituţională infama ordonanţă de urgenţă 8/2015, care reglementează printre altele şi impozitarea bacşişului, nu a venit chiar din pură conştiinţă profesională, a declarat fostul şef ANAF, Sebastian Bodu, care s-a implicat activ în această chestiune.

"Petiţionarea Avocatului Poporului a avut efecte! Chiar dacă acesta a sesizat CCR doar pentru unul din cele 4 capete de cerere, e un început! Pentru celelalte 3 vom redacta o excepţie de neconstituţionalitate. Cum spuneam, unii fac ceva, alţii doar dau din gură. (...) Te străduieşti, îţi baţi capul, citeşti literatură de specialitate ca să îi dai, prin petiţii, mură-în-gură lui Ciorbea argumentele pertinente pentru a sesiza CCR, trimiţi aceleaşi argumente şi Curţii, ca să maximizezi şansele unei decizii de neconstituţionalitate a Ordonanţei cu casele de marcat electronice şi presa nu scrie un cuvânt despre asta.

Conform ştirilor, Ciorbea s-a trezit, aşa, din amorţeală şi a sesizat Curtea Constituţională din pură conştiinţă profesională. În schimb iese un oarecare parlamentar sau europarlamentar din opoziţie să latre la Ponta că abuzează mediul de afaceri şi gata, imediat este ştire. Chit că, a doua zi, respectivul nici nu mai ştie ce a zis, că zice multe, conform fişei postului (datul din gură). Mai rămânea să văd ştiri laudative despre bunăvoinţa lui Ponta de a-i permite lui Ciorbea să îşi facă treaba pentru care este plătit din banii noştri", a precizat Sebastian Bodu.

Fostul şef ANAF i-a transmis premierului Victor Ponta că "având în vedere că Avocatul Poporului a sesizat CCR în urma petiţiei avocatulantreprenorilor.ro (prin subsemnatul), cu privire la neconstituţionalitatea OUG nr. 8/2015 privind casele de marcat electronice, act normativ pe care nu doar că l-aţi aprobat (ca primarul), dar pe care l-aţi şi lăudat public că va rezolva problemele celui anterior vă cer să vă agăţaţi diploma de licenţiat în drept în cuiul uşii de la budă, lângă cea de doctor în drept."

"După cum vedeţi, nu vă cer demisia din funcţia de şef al guvernului, pentru simplul fapt că nimeni nu şi-a mai dat-o şi nu şi-o va da, indiferent de câte prostii scoate pe gură în exerciţiul funcţiunii", a adăugat Sebastian Bodu.

Atenţia fostului europarlamentar s-a îndreptat şi spre ministrul de Finanţe, Eugen Orlando Teodorovici, care declara recent că "taxarea bacşişului a fost introdusă la solicitarea mediului de afaceri, dar aplicarea acestuia ar fi extrem de dificilă":

"Când vrei să îţi ascunzi propria prostie şi incompetenţă, dai vina pe un personaj colectiv. Dragă Orlando, mediul de afaceri îţi solicită demisia. Fă-te chelner la restaurantul soacră-tii, ca să vezi cum se pot aplica legile făcute de miliţienii tăi. (...) Oficial, sunteţi nişte nulităţi. Faceţi experimente cretine pe banii şi pe nervii altora", a subliniat Sebastian Bodu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne