Castelul Shuri, cândva inima Regatului Ryukyu din Okinawa, a fost distrus de flăcări [video]

Castelul datând de la sfârşitul secolului al XIV-lea, a fost distrus în al Doilea Război Mondial, dar pavilionul central a fost reconstruit în 1992.
Castelul Shuri din Okinawa, Japonia
Castelul Shuri din Okinawa, Japonia (screenshot tramite video Youtube)

Pavilionul central al castelului Shuri din insula Okinawa (sud-vestul arhipelagului), Japonia, înscris pe Lista patrimoniului mondial UNESCO, a ars până la temelii într-un incendiu care a izbucnit joi, 31 octombrie, şi a afectat şi alte clădiri din incintă. Flăcările au fost înăbuşite după nouă ore de la izbucnirea incendiului.

Secţia de pompieri din oraşul Naha, de pe insula Okinawa, a fost alertată la ora locală 2:40 că iese fum din complex. La faţa locului s-au deplasat imediat aproximativ 30 de autospeciale pentru a lupta cu flăcările, care au ars aproximativ 4.200 de metri pătraţi, potrivit datelor furnizate de reţeaua publică japoneză NHK.

Nu s-au raportat răniţi în incendiu - ale cărui cauze sunt cercetate şi care aparent au apărut în apropierea pavilionului central al castelului -, aproximativ 30 de persoane fiind evacuate temporar. Pe lângă clădirea centrală au ars, de asemenea, pavilioanele din nord şi sud, potrivit autorităţilor.

Castelul, construit iniţial la sfârşitul secolului al XIV-lea, este o importantă destinaţie turistică în regiune.

Castelul a fost mult timp inima Regatului Ryukyu, care a condus insula din 1429 până în 1879, dar a fost distrus în bătălia de la Okinawa la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, în 1945. Structurile au fost reconstruite în 1992 şi ulterior restul spaţiilor din incintă au fost redeschise ca parc naţional.

În 2000, Castelul Shuri a fost înscris pe lista patrimonoiului mondial UNESCO, alături de alte nouă locuri, ruine şi monumente legate de regatul Ryukyu.

Articol de referinţă: The Japan Times: Shuri Castle, once the heart of Okinawa's Ryukyu Kingdom, destroyed in fire

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură