Cutremur în Japonia: Pământul trepidează, dar asistentele nu caută adăpost, ci salvează nou-născuţii

Japonia
Japonia (screenshot tramite video twitter.com/WhatsappCapsES/)

Majoritatea asistentelor medicale şi-au ales această meserie pentru misiunea pe care o au: să-i ajute pe ceilalţi. Nu este doar o propoziţie, este exact lucrul care le determină să se trezească dimineaţa, să-şi pună halatul şi să meargă la spital.

Ajutorul dat bebeluşilor are o dublă responsabilitate, şi nici măcar un cutremur puternic nu le poate înspăimânta sau opri.

Videoclipul, filmat în departamentul de neonatologie al unui spital din Japonia, este foarte emoţionat şi îl puteţi viziona aici.

Pământul se clatină în timpul seismului de magnitudine 6,2 care a lovit pe 4 august prefectura Fukushima din nord-estul Japoniei. Dar asistentele medicale nu caută adăpost sub o masă sau lângă vreun perete, nu fug cuprinse de panică. Nu. Primul lor gând este la copii: aceşti micuţi care nu ştiu ce se întâmplă. Sunt încă în primele ore ale vieţii, dormind sereni în pătuţurile lor.

Atunci când bebeluşii vor creşte şi vor viziona acest clip video îşi vor da seama cât de minunate au fost asistentele, că au fost pe post de îngeri păzitori, care i-au protejat de pericol.

Instinctul le-a determinat să încerce să îi protejeze, blocând leagănele care s-ar fi putut ciocni unul cu celălat sau s-ar fi putut răsturna provocând chiar victime. Până la sfârşitul cutremurului, până la rostirea propoziţiei „s-a terminat”. Doar în acel moment au revenit la locul lor. Mai întâi de toate umanitatea şi datoria: salvarea bebeluşilor.