Caracterul mai important decât banii: o faptă bună a unui cerşetor devine virală

Cersetor.
Cersetor. (TED ALJIBE / AFP / Getty Images)

Într-o lume care devine din ce în ce mai rea şi mai egoistă, există totuşi şi oameni care merită admiraţia celor din jur. Cu atât mai impresionant este să vezi un om care dă dovadă de caracter şi verticalitate în ciuda faptului că duce o viaţă grea.

În SUA un cerşetor a înapoiat un inel de logodnă cu diamant, unei doamne care tocmai îi aruncase nişte bani în cutia milei.

"Mă simt într-adevăr norocoasă că am regăsit acest inel acum. L-am iubit şi înainte, dar acum îl iubesc şi mai mult", a declarat Sarah Darling pentru CNN.

Sarah Darling, din Kansas City, Missouri, a povestit că a intrat în depresie când a realizat că şi-a pierdut inelul de logodnă. Nu-l dădea aproape niciodată jos. Dar, la vremea respectivă, inelul îi iritase degetul, aşa că Sarah îl pusese în portmoneu, alături de nişte monezi, pentru a-l păstra în siguranţă.

Într-o bună zi, trecând pe lângă Billy Ray Harris, un cerşetor fără adăpost, Sarah a golit distrată conţinutul portmoneului în paharul de cerşit al acestuia. A doua zi a realizat că îşi pierduse inelul.

"A fost oribil, acel sentiment de pierdere..", a declarat Darling. "Însemna foarte mult pentru mine, dincolo de valoarea financiară". S-a întors să-l caute pe Harris, dar acesta nu era de găsit la obişnuitul său loc de cerşit, sub un pod.

Sarah a revenit a doua zi şi l-a găsit. "L-am întrebat... „Nu ştiu dacă vă amintiţi de mine, dar cred că v-am dat ceva care este foarte preţios pentru mine". El îmi răspunde: "Inelul? Da, îl am. L-am păstrat pentru dvs.", a povestit Darling.

Femeia a rămas impresionată. Pentru a-şi exprima aprecierea, Darling şi soţul ei au iniţiat o strângere de fonduri online pentru Harris. Donaţiile şi laudele au început să curgă.

La sfârşitul unei campanii care s-a desfăşurat timp de 90 de zile, s-au strâns în total 180.000 de dolari, bani care ar putea însemna un nou început pentru Harris.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură