Supereroi din viaţa reală. Oameni cu abilităţii incredibile

Supereroii din X-men
Supereroii din X-men (facebook.com)

Cu siguranţă că mulţi au luat contact cu lumea supereroilor vizionând filme precum X-men sau Spiderman, dar în mod cert puţini ştiu despre incredibilele abilităţi supranaturale ascunse de corpul uman. Vom prezenta o serie de supereroi moderni care sunt o dovadă vie a complexităţii fiinţei umane.

Tânărul Ben Underwoodtaught este orb, ambii său ochii au fost scoşi din cauza cancerului atunci când avea 3 ani. Cu toate acestea, el joacă baschet, se plimbă pe o bicicletă şi trăieşte o viaţă destul de normală. A învăţat singur să utilizeze ecolocaţia pentru a naviga în jurul lumii. Nu are nevoie de vreun câine-ghid şi nici de mâini. Foloseşte sunetul. Ben face un sunet click scurt, care ricoşează înapoi din obiecte. Uimitor, urechile recepţionează ecourile pentru ca el să ştie unde sunt obiectele. Alte exemple notabile de persoane care folosesc ecolocaţia sunt James Holman şi Daniel Kish.

De cinci ori deţinător al Guiness World Record, Rubberboy (Băiatul din cauciuc) este recunoscut drept cel mai flexibil om în viaţă şi cel mai faimos contorsionist. El a participat la multe meciuri de baschet şi baseball profesionist şi a luat parte la The Tonight Show, Oprah Winfrey, Ripley Belive it or Not, Cirque du Soleil, Discovery Channel, Men in Black 2, Carnivale HBO, CSI, Americanii au talent şi altele. Acesta îşi dislocă braţele şi se strecoară printr-o rachetă de tenis (fără fire). Este capabil să facă răsuciri şi acrobaţii unice în lume.

Artistul francez Michel Lotito s-a născut în 1950 şi este cunoscut drept un consumator de lucruri nedigerabile. Oamenii îl numesc Monsieur Mangetout (Domnul Mănâncă-de-toate). Printre performanţele lui Lotito se numără consumul de metal, sticlă, cauciuc şi aşa mai departe din obiecte precum biciclete, televizoare, un avion Cessna 150, dar şi obiecte mai mici care sunt dezasamblate şi înghiţite. Aeronava a luat aproximativ doi ani pentru a fi "mâncată", respectiv din 1978-1980.

Acesta a început să mănânce material neobişnuit în timp ce era copil şi a ieşit să îşi etaleze în public abilităţile din 1966. Lotito nu suferă de multe ori de efectele negative cauzate de dieta lui, chiar dacă înghite materiale considerate, de obicei, otrăvitoare. El poate consuma aproximativ un kilogram de material pe zi. Înainte de ”masă” bea ulei mineral, iar în timpul mesei bea cantităţi considerabile de apă. Se pare că are stomacul şi intestinele cu pereţii de o grosime dublă decât cele normale şi acizi digestivi neobişnuit de puternici, permiţându-i să digere o anumită parte a meselor la care consumă metale.

Liew Thow Lin, un antreprenor pensionar în vârstă de 70 de ani din Malaezia a fost recent în atenţia mass-media după ce a tras o maşină o distanţă de 20 de metri prin intermediul unui lanţ conectat la o placă de fier lipită de stomac său. Bărbatul susţine că şi-a descoperit capacitatea uimitoare de a-şi ”lipi” "magnetic" obiecte de corp. După ce a citit un articol despre o familie din Taiwan care avea o astfel de putere, acesta a povestit că a luat mai multe obiecte de fier, şi le-a pus pe abdomen iar, spre surprinderea sa, toate obiectele, inclusiv un fier de călcat, rămâneau lipite de corp fără sa cadă. Dat fiind faptul că această abilitate a fost moştenită de trei dintre fiii săi şi de doi dintre nepoţi, a înţeles că este vorba de o abilitate ereditară.

Thai Ngoc, în vârstă de 64 de ani, susţine că nu a mai putut dormi noaptea după un puseu de febră avut în 1973. Până în prezent are "la activ" peste 11.000 de nopţi consecutive nedormite. "Nu ştiu dacă insomnia mi-a afectat sănătatea sau nu. Sunt încă sănătos şi pot lucra în mod normal ca şi alţii", a declarat Ngoc. Soţia acestuia susţine că Ngoc obişnuia să doarmă bine, dar acum "nici măcar lichiorul nu-l poate pune jos". Ea a explicat că, atunci când Ngoc a fost supus unui examen medical, doctorii i-au dat un aviz favorabil de sănătate, semnalând numai o scădere minoră a funcţiei hepatice.

Tim Cridland nu pare să simtă durerea la fel ca restul oamenilor. El a uimit lumea înfigându-şi ace în braţe fără să pară în vreun fel afectat şi acum pune în scenă un act terifiant pentru publicul din SUA. Testele ştiinţifice au arătat că Tim poate suporta dureri mult mai mari decât cele normale. El explică faptul că, prin folosirea minţii asupra materiei, este capabil să îşi înfigă ace mari prin corp şi poate suporta căldură şi temperaturi scăzute extreme - dar pentru a face acest lucru în condiţii de siguranţă, a studiat intensiv anatomia umană, pentru că dacă şi-ar atinge o arteră, lucru acesta s-ar putea dovedi a fi fatal.

Iubitorul de animale Kevin Richardson spune că se bazează pe instinct pentru a câştiga inimile felinelor mari şi de a forma o legătură apropiată cu acestea. El poate petrece noaptea ghemuit lângă ele, fără nici cea mai mică teamă de a fi atacat. Magia lui nu funcţionează doar pentru lei, ci şi pentru alte animale, cum ar fi gheparzi, leoparzi şi chiar hiene. Leii sunt favoriţii săi.

Pe Wim Hof par să nu îl afecteze temperaturile extreme. În 2009 el a alergat la un maraton, purtand doar pantaloni scurţi şi o şapcă, fără pantofi, la temperaturi de -20 de grade Celsius. El deţine Guinness World Record pentru cea mai lungă baie de gheaţă, de aproape două ore. În 2011, acesta a alergat la un maraton înfruntând temperaturi de 40 de grade Celsius fără să bea o picătură de apă.

Daniel Tammet este un savant care se pare că suferă de sindromul Asperger, o formă de autism înalt funcţional. El a recitat din memorie primele 22.000 de cifre după virgula care defineşte cifra Pi, în mai puţin de cinci ore. Potrivit relatărilor, el vorbeşte 10 limbi. Spre exemplu a învăţat să vorbească limba islandeză într-o singură săptămână.

Derek Paravicini este un savant orb şi un acelaşi timp şi un fenomen muzical. El s-a născut extrem de prematur, la aproape jumătate din durata unei sarcini normale. Ca rezultat al terapiei cu oxigen din acel moment, ochii lui au devenit non-funcţionali, iar creierul său în curs de dezvoltare a fost afectat, provocându-i dizabilităţi severe de învăţare, şi autism. Crescând, Paravicini a învăţat să cânte la pian şi a demonstrat că avea un talent extraordinar pentru muzică. El are o ureche muzicală de excepţie şi poate cânta o piesă după ce o ascultă o singură dată. Totodata, este foarte priceput în improvizaţie şi poate crea piese instantaneu.

Stephen Wiltshire este un artist şi savant care suferă de autism moderat, având în acelaşi timp o memorie uimitoare. Poreclit "Aparatul de fotografiat uman", el a câştigat notorietate la nivel mondial pentru că a realizat desene panoramice masive ale oraşelor mari, cum ar fi Tokyo, Roma, Hong Kong, Frankfurt, Madrid, Dubai, Ierusalim şi Londra cu detalii uluitoare şi precizie extremă, după ce a făcut doar scurte plimbări cu elicopterul deasupra lor.

Orlando Serrell a devenit savant după ce la vârsta de zece ani a fost lovit pe partea stângă a capului de o minge de baseball. După ce a căzut la pământ, s-a ridicat şi a continuat să joace, dar în urma incidentului a avut o durere de cap care a durat o perioadă lungă de timp. În cele din urmă, durerile de cap au încetat, dar Serrell a observat repede că a devenit capabil să facă calcule de o complexitate uimitoare. El îşi poate aminti, de asemenea, unde a fost, ce a făcut şi cum a fost vremea în fiecare zi care a trecut după incident.