Canada sancţionează Rusia

Premierul canadian Stephen Harper
Premierul canadian Stephen Harper (SAUL LOEB / AFP / Getty Images)

Premierul Canadei, Stephen Harper, a anunţat, luni, că ţara sa va sancţiona, la nivel politic şi economic, Rusia, a notat Mediafax.

Sancţiunile Canadei vizează nouă oficiali ruşi de rang înalt implicaţi în agresiunea împotriva Ucrainei. De asemenea, guvernul canadian a impus sancţiuni asupra a două bănci, care ar avea legături cu Moscova: ExpoBank, al cărei proprietar este miliardarul rus Igor Kim, şi RosEnergoBank, care este implicată în sectorul energetic.

"Până când Rusia nu îşi va demonstra clar respectul faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, Canada va continua să lucreze cu aliaţii săi şi cu ţările care împărtăşesc viziunile sale pentru a exercita presiuni ce vor izola şi mai mult Rusia pe plan economic şi politic", a precizat premierul canadian Stephen Harper.

Decizia canadiană se conformează horârilor adoptate, vineri, de către grupul naţiunilor industrializate (G7). Statele Unite şi Uniunea Europeană au anunţat, pe parcursul zilei de luni, noile sancţiuni împotriva Rusiei.