California: Sute de capre au salvat Biblioteca „Ronald Reagan” de la incendiu

Ronald Reagan Presidential Library and Center for Public Affairs au ră mas neatinse de incendiile devastatoare care au lovit California, datorită ajutorului caprelor.
Capre
Capre (Ventura County Star/ screenshot tramite foto theguardian.com)

O turmă de 500 de capre a “muncit sârguincios” şi a ajutat la salvarea Bibliotecii Prezidenţiale "Ronald Reagan" de incendiile care devastează California. Biblioteca a “angajat” în primăvară o turmă de capre pentru a păşuna aproximativ 53.000 m² de iarbă în jurul bibliotecii, care ar fi putut fi combustibil pentru un incendiu.

Această acţiune preventivă a creat o zonă de protecţie între bibliotecă şi aşa-numitul Easy Fire, care a ameninţat mii de case din Valea Simi, în apropiere de Los Angeles.

De fapt, aceste “rozătoare profesioniste” sunt aduse de ani de zile, în luna mai, în campusul de aproximativ 400 de mii de metri pătraţi din Valea Simi, ca să pască iarba, care după luni de secetă devine un covor extrem de incendiar.

„Lucrăm cu brigada de pompieri din districtul Ventura şi în fiecare an în luna mai sunt aduse între 400 -500 de capre care în trei-patru săptămâni pasc toată vegetaţia, creând astfel aşa-numitele zone de siguranţă”, explică purtătorul de cuvânt al bibliotecii, Melissa Giller.

Munca lor de acum câteva luni a devenit utilă în această săptămână, când incendii devastatoare au lovit din nou această zonă din California: campusul nu a fost afectat, deoarece caprele i-au ajutat pe primii salvatori să ţină focul pe loc cu sprijinul elicopterelor care aruncau apă.

Biblioteca Reagan găzduieşte sute de artefacte, exponate interactive despre cel de-al 40-lea preşedinte al Statelor Unite şi replici ale Grădinii Trandafirilor şi ale grădinii de la Casa Albă.

De asemenea, conţine pavilionul Air Force One, care în prezent are expus fostul Air Force One al fostului preşedinte şi una dintre limuzinele prezidenţiale ale lui Reagan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură