Incendii în California, au fost evacuate 50.000 de persoane

Focul, alimentat de vânturi foarte puternice, se răspândeşte cu viteză mare. Dezastrul ar fi fost provocat de o defecţiune la o linie de electricititate.
Incendii în California
Incendii în California (Screenshot/Caleb Lunetta)

Incendii violente distrug diferite părţi din California şi au obligat autorităţile să evacueze, în mod preventiv, 50.000 de persoane. Într-o regiune producătoare de vin, situată la nord de San Francisco, vânturile care suflă chiar şi cu 120 de kilometri pe oră au ars peste 2.000 de hectare.

500 de pompieri sunt dislocaţi în încercarea de a limita flăcările, dar provocarea pare foarte dificilă. "Alergăm după el", a spus purtătorul de cuvânt al pompierilor. Aproximativ 2.000 de persoane au fost evacuate din oraşul Geyserville şi din podgoriile producătoare de vin din jur, inclusiv una aparţinând lui Francis Ford Coppola, unul dintre cei mai cunoscuţi şi influenţi regizori şi producători de filme american. Se vorbeşte despre multe case distruse, dar încă nu există o estimare oficială a pierderilor.

"Acest incendiu se răspândeşte repede, ordinele de evacuare sunt executate rapid", a scris senatorul din California, Mike McGuire, pe Twitter. Autorităţile nu au stabilit încă cauza incendiului, dar se pare că a existat un incident pe o linie de electricitate, fiind chiar furnizorul de energie PG&E cel care a recunoscut că acesta ar fi punctul de pornire al incendiului.

În statul american este în vigoare starea de urgenţă. Între timp, pentru a evita ca liniile de înaltă tensiune să provoace mai multe probleme, a fost întreruptă furnizarea de energie electrică către 18.000 de beneficiari, dar companiile de distribuţie a energiei electrice au declarat că sunt pregătite să extindă această măsură la 300.000 de beneficiari.

Mai multe informaţii: Video shows a Los Angeles fire roaring through a canyon towards homes. The fire has forced around 50,000 people to evacuate; Tens of thousands evacuated as wildfires rage in California