Cadouri rafinate din pietre preţioase şi semipreţioase

Culoarea, calitatea şi frumuseţea definesc aceste pietre exclusive cu aer de măreţie
Fleurs D'opales
Fleurs D'opales (Chopard)

Sunt numite pe nedrept pietre semipreţioase, atunci când culorile, lumina şi volumul lor ne determină să gândim în termeni de frumuseţe absolută.

Prin definiţie, pietrele preţioase sunt minerale care, din punct de vedere estetic, arată frumos sau decorativ, fiind folosite ca pietre în bijuterii. După calităţile estetice ele se împart în pietre preţioase (numite şi pietre nestemate) şi pietre semipreţioase. În afară de originea minerală (anorganică) mai pot fi şi de origine organică (fosile) ca de exemplu chihlimbarul, sau perlele şi coralii.

Piatra preţioasă este considerat un mineral rar, pur, de o frumuseţe deosebită, cu o duritate relativ mare pe scara Mohs, care este frecvent folosit ca bijuterie. Încadrarea mineralelor în această categorie este în mod frecvent de natură subiectivă, fiind determinată de cultură sau de epoca în care este apreciată valoarea mineralului. Cele mai cunoscute pietre preţioase sunt: diamantul, rubinul, safirul şi smaraldul. Pietrele semipreţioase, în ordinea importanţei, sunt granatele, ametiste, topaz, turmalina urmate de o lungă listă compusă din chihlimbar, coral, onix, malachit, lapis lazuli, cuarţ, turcoaz ...

Dar firmele de bijuterii fine, nu uită aceste pietre înzestrate cu culoare şi strălucire care dau colecţiilor lor un curcubeu infinit de nuanţe. Iată câteva creaţii care ar putea fi un cadou rafinat pentru aceste sărbători.

Chopard

Colecţia Red Carpet, prezentată în fiecare an în timpul Festivalului de Film de la Cannes, oferă firmei Chopard posibilitatea de a merge dincolo de limitele de artă ale bijuteriei, dezlănţuindu-i creativitatea.

Chopard, care este partener oficial al Festivalului de Film de la Cannes din 1998, prezintă an de an eleganţa bijuteriilor sale prin această colaborare creativă. Din această relaţie specială a luat naştere în 2007 colecţia Red Carpet pentru a comemora cea de-a 60-a aniversare a festivalului.

De atunci, aceste piese unicat sunt concepute pentru a decora stelele de pe covorul roşu

"A riot of colour"
"A riot of colour" (Red Carpet 2018, Chopard)

Unul dintre colierele din colecţia Red Carpet 2018 alese de noi este “A riot of colour, un colier care reaminteşte dansul liric al unui grup de gitani acoperiţi de bijuterii sub razele soarelui care apune”, scrie pe situl web Chopard.

Dior

Creaţiile realizate de Victoire de Castellane se înscriu în saga Christian Dior: o poveste de feminitate, eleganţă şi rafinament, acolo unde îndrăzneala se exprimă cu delicateţe.

Colecţia Diorette este un omagiu adus florilor şi fanteziilor vegetale ale grădinilor lui Christian Dior din Milly-la-Forêt.

Inel din colecţia Diorette
Inel din colecţia Diorette (Christian Dior)

Inelele din colecţia Diorette sunt din aur galben, roz sau alb, citrină, ametist sau acvamarin în centru, safire roz, galbene.. . Acestor bucăţi de grădină florală din bijuterie li se alătură fluturii.

Tiffany

Fondatorul, Charles Lewis Tiffany, a fost un pasionat avid de cele mai frumoase şi delicate diamante din lume fiin, de altfel, creatorul celui mai faimos inel de logodnă, râvnit şi în prezent.

A achiziţionat cele mai mari diamante galbene din lume. Dar el a fost, de asemenea, un lider mondial al marilor mişcări de avangardă de design din lume, iar diamantele sale în numeroase ocazii au fost însoţite de pietre semipreţioase.

Încă de la începutul secolului al XX-lea, lumea a rămas fascinată de glamourul lui Tiffany. În filmul clasic de Hollywood din 1961 “Micul dejun la Tiffany's”, actriţa Audrey Hepburn a reprezentat cu succes stilul Tiffany.

Cercei Tiffany
Cercei Tiffany (Tiffany & Co.)

Astăzi, design-urile rafinate Tiffany continuă să proiecteze rafinament şi eleganţă în reviste, filme şi pe covorul roşu, fascinând celebrităţi precum Kate Winslet, Angelina Jolie, Anne Hathaway şi multe altele.

Spicele de grâu ca amuletă în bijuteriile fine create de Chanel şi Chaumet

Natura ca referinţă, în special spicele de grâu - amuleta figurilor istorice cum ar fi Josephine Bonaparte, care obişnuia să poarte Chaumet, iar mai târziu Coco Chanel - s-a impus în cele mai recente propuneri ale celor mai buni bijutieri din Franţa.

Casa Chanel a ales, ca protagonistă a ultimei sale colecţii de bijuterii, una dintre plantele preferate ale celebrei Mademoiselle Coco Chanel. Coco s-a născut la data de 19 august, ziua în care se sărbătoreşte festivalul recoltei, astfel că, încă din copilărie, a asociat imaginea acestei cereale cu norocul şi abundenţa, folosind spicele de grâu ca amuletă pe tot parcursul maturităţii sale.

Spicele de grâu ca amuletă
Spicele de grâu ca amuletă (Chanel)

Colecţia "Les Bles Chanel" este formată din 62 de piese, împărţite în patru categorii, corespunzătoare etapelor dezvoltării grâului: verde pentru primele spice şi galben pentru a evoca câmpul de aur scăldat de soare, prin intermediul safirelor, diamantelor galbene, peridotelor şi aurului galben.

Grâul este de asemenea unul dintre elementele pe care le-a preferat Chaumet în noua sa colecţie, în care a folosit şi dafinul, stejarul şi „fleur de lys” (floarea de crin) în reprezentarea naturii. Colecţia aminteşte în acelaşi timp de istoria casei, fondată în 1780, strâns legată de istoria Franţei. Sub domnia lui Ludovic al VII-lea, a apărut expresia „fleur de lys”, iar florile de crin aurii pe fond azuriu au devenit stema Franţei şi emblema specifică a regalităţii franceze.

Chaumet a fost bijutier oficial al lui Napoleon şi al soţiei sale Josephine şi a conceput cununa de lauri cu care s-a auto-încoronat împărat.

Astfel, casa de bijuterii a restaurat tradiţionala interpretare a acestor plante, legate de regalitate şi de zeii din mitologia greacă, care oferă o imagine de putere, măreţie şi delicateţe.

(Chaumet)

Safire din Birmania şi Sri Lanka, piatra lunii, diamante, aur galben, perle roz şi spinele roz şi violet montate în diverse piese, ca de exemplu broşe, diademe sau cercei, este o idee practică pe care Chaumet o reia.

Articolul conţine elemente de publicitate.