Bucureşti: John Mayall, în concert la Sala Palatului, cu Harry Tavitian în deschidere

Harry Tavitian
Harry Tavitian (prin bunavointa lui Harry Tavitian)
Liviu Şerbănescu
07.11.2012

Părintele mişcării de blues britanice, John Mayall (78 de ani), va susţine un concert extraordinar duminică, 11 noiembrie 2012, de la ora 20.00, la Sala Palatului din Bucureşti. Concertul lui John Mayall de la Bucureşti este organizat de Fundaţia Phoenix şi va fi deschis de un recital de 30 de minute al apreciatului jazzman şi pianist român Harry Tavitian.

Legendarul John Mayall va susţine acest concert împreună cu trei muzicieni de excepţie: Rocky Athas (chitară), Jay Davenport (tobe) şi Greg Rzab (chitară bas). La finalul concertului, fanii vor avea şansa să se primească autografe şi să se fotografieze cu celebrul pianist britanic.

Interpretul, compozitorul şi multi-instrumentistul englez are o carieră impresionantă, cu peste 50 de ani de activitate şi cu 57 de albume la activ.

Punctul culminant al carierei sale a fost în anii ’60, când a fondat John Mayall & The Bluesbreakers, care a reprezentat o adevărată şcoală pentru mulţi muzicieni britanici de blues-rock din perioada respectivă. Albumele lui Mayall au stabilit noi standarde în rock-blues.

Cel mai recent album semnat John Mayall, “Tough”, a fost lansat în 2009.

La aniversarea vârstei de 70 de ani, John Mayall a organizat un concert caritabil, în care i-a avut ca invitaţi speciali pe Eric Clapton, Mick Taylor şi Chris Barber.

Intitulat “Unite for Unicef”, evenimentul a avut loc la data de 19 iulie 2003, la Kings Dock Arena din Liverpool şi a fost filmat, pentru a fi lansat pe DVD.

În toamna anului 2008, John Mayall a anunţat pe site-ul său oficial că desfiinţează The Bluesbreakers, pentru a reduce volumul prea mare de muncă şi pentru a-şi da libertatea de a lucra şi cu alţi muzicieni.

"Cel mai important jazzman român contemporan", în deschiderea concertului

Pianistul Harry Tavitian, absolvent al Academiei de Muzică din Bucureşti, este "cel mai important jazzman român contemporan" ("Internaţional Herald Tribune", la data 19 octombrie 1990).

Harry Tavitian s-a născut în anul 1952 la Constanţa, într-o familie de armeni şi a studiat pianul clasic de la vârsta de 6 ani.

La 17 ani, descoperă blues-ul, în timp îl asculta pe Memphis Slim în concert la Braşov.

Peste cinci ani, în 1974, a participat la prima ediţie a Festivalului de Jazz de la Sibiu şi a cântat în jam-session cu Richard Oschanitzky, la patru mâini.

Din 1976, se dedică exclusiv jazz-ului, iar în 1978, la Constanţa, pune bazele grupului Creativ, cu care va câştiga în 1980 premiul I pentru debut la Festivalul de Jazz de la Sibiu.

În perioada 1978-1987 a condus Clubul de Jazz de la Constanţa, iar în 1992 a înfiinţat Fundaţia Culturală "Harry Tavitian".

Din ianuarie 1990 şi până în prezent este realizatorul emisiunilor Jazz Context de la Radio Constanţa.

Biletele pentru concertul cu John Mayall se găsesc în reţeaua Eventim, inclusiv online la www.eventim.ro şi au preţuri diferite în funcţie de categoria în care se încadrează.

Categoria 1 - 300 de lei

Categoria 2 - 250 de lei

Categoria 3 - 200 de lei

Categoria 4 - 150 de lei

Categoria 5 - 100 de lei

Categoria 6 - 75 de lei

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor