Denisa Comanescu si Harry Tavitian - poezie si jazz in recital, 3 decembrie

Afisul evenimentului
Afisul evenimentului (prin bunavointa Harry Tavitian)
Epoch Times România
02.12.2010

Vineri 3 decembrie 2010, la ora 18, Rotonda Muzeului Literaturii (B-dul Dacia nr. 12) va gazdui o seara de jazz si poezie. Prezinta poetul Traian T. Cosovei. Intalnirea e prilejuita de “Serile de literatura si muzica ale Muzeului National al Literaturii”.

Intrarea libera, in limita locurilor disponibile.

Harry Tavitian: Ma leaga de Denisa o veche prietenie. Este o poeta de mare sensibilitate si un adevarat profesionist al cartii. Iubeste jazzul si cred ca afinitatea noastra sufleteasca nu e intamplatoare. Asa cum pe mine poezia ma ajuta sa imi esentializez muzica, jazzul ii da Denisei un plus de spontaneitate.

Am incercat ca in spectacolele de jazz si poezie pe care le-am facut, cele doua arte surori sa traiasca impreuna, dialogul sa fie viu, autentic si m-am ferit ca vreuna dintre ele sa fie doar o ilustrare a celeilalte.

Denisa Comanescu: Eu sunt o fana Harry Tavitian. Face un jazz plin de poezie. Harry si-a gasit acea formula muzicala prin care este tot timpul pe val. De cate ori am ocazia, merg sa-l ascult si sa ma bucur.


Pasionat de sincretismul artelor inca din anii ’80, Harry Tavitian este un veteran al concertelor in care jazzul si poezia se intalnesc sub semnul spontaneitatii. A realizat primele concerte de jazz si poezie in 1983, la Clubul de jazz pe care il conducea la Biblioteca Judeteana Constanta, avandu-i ca invitati pe poetul Radu Satcau, pe Johnny Raducanu si pe regretatul contrabasist Ovidiu Badila. Jazzul lui Tavitian si poezia lui Mircea Dinescu, Adam Puslojic, Mircea Ciobanu, Dinu Adam, Virgil Mihaiu au fost impreuna la Atelierele de Improvizatie pe care Tavitian le-a organizat la Constanta incepand din 1987. A participat la spectacole de jazz si poezie atat in tara cat si in stainatate (Anglia, Ungaria, Serbia).“ (Artemie Calus)

Blogul lui Harry Tavitian la http://harrytavitian.wordpress.com/2010/11/27/harry-tavitian-denisa-comanesu-in-recital/

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor