Bucureşti fără ei! Referendum "pentru Capitală, pentru curăţenie morală"

Sute de mii de oameni au ieşit în stradă pentru a lupta contra corupţiei. Aceeaşi luptă se duce şi pe internet, spun cetăţenii care încearcă organizarea unui referendum pentru demiterea edililor din Bucureşti.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Florin Chirila/Epoch Times)

Revoltaţi de modul în care este condusă Capitala, atât de Gabriela Firea cât şi de primarii de sector, un grup de cetăţeni "care luptă împotriva corupţiei" s-au mobilizat în direcţia organizării unui referendum vizând demiterea edililor şi a consilierilor locali.

Demersul cetăţenilor a fost lansat pe fundalul unei serii de iniţiative controversate ale Primarului General, care pare că încearcă un fel de naţionalizare a utilităţilor şi serviciilor publice din Capitală. Astfel, primăriţa şi-a anunţat intenţia de a înfiinţa 19 firme care să preia de la firmele private mai tot ceea ce ţine de funcţionarea oraşului Bucureşti. Cu alte cuvinte, firmele primăriei ar urma să producă şi să furnizeze energie electrică, se vor ocupa de iluminatul stradal, de administrarea spitalelor, de pază, de administrarea spaţiilor publicitare, de consultanţă pentru proiectele de infrastructură, de administrarea drumurilor etc. Informaţii aici

Cine sunt iniţiatorii?

"Noi, cetăţenii ignoraţi de Guvern! Noi, “minoritatea” care luptă împotriva corupţiei! Noi cei care ieşim în piaţă ca să oprim o ordonanţă! Noi cei care am înţeles că tăvălugul nu s-a oprit, dimpotrivă! altă întrebare! CE? Iniţiem Referendumuri pentru demiterea primarului general al capitalei, a primarilor de sector, a consiliilor locale. Altă întrebare!", scriu organizatorii pe site-ul oameniliber.ro.

Pe site sunt disponibilie formulare pentru locuitorii celor 6 sectoare din Bucureşti.

Motivele pentru care se vrea referendum

Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei sau oraşului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivităţii locale sau neexercitării atribuţiilor ce îi revin potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului, reamintesc organizatorii.

În opinia acestora, în prezent, cetăţenii nu duc deloc lipsă de motive.

"Acum nu ducem lipsă de motive. În stradă oamenii au spus clar NU minciunii, NU corupţiei, DA transparenţei, DA integrităţii, DA reprezentanţi în slujba cetăţenilor nu ai grupurilor de interese.

Printr-o succesiune de Ordonanţe de Urgenţă a fost creat cadrul jafului organizat din bani publici. Seria de OUG-uri deschisă de OUG 6, care dă puteri absolute Ministerului Dezvoltării, urmată de OUG 9 care permite ordonatorilor de credite să nu ţină cont de destinaţia banilor şi să îi poată cheltui după bunul plac. OUG 13 trebuia să asigure protecţia în faţa legii pentru aceste delapidări organizate. Pericolul OUG 6 şi OUG 9 sunt în vigoare şi primele acţiuni nelegale sunt promovate în Consiliul General al Capitalei de către Gabriela Firea. (detalii aici) Se doreşte înfiinţarea a 19 Societăţi comerciale de către primărie pentru a dirija aceste fonduri ce vin direct din pixul ministrului dezvoltării, fără obligativitatea respectării legii bugetului de stat. Mai mult se pot folosi credite de angajament, adică acele fonduri bugetare care se vor plăti din bugetul anului viitor", scriu organizatorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne