Dragnea promite o decizie înţeleaptă dar fermă în privinţa lui Mihai Chirica

Devenit "oaia neagră" a PSD după ce a îndrăznit să-i conteste supremaţia lui Liviu Dragnea, Mihai Chirica va fi "judecat" miercuri de liderii formaţiunii.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Partidul va lua miercuri o decizie înţeleaptă, dar "fermă", în privinţa primarului din Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat duminică, la România TV, liderul formaţiunii, Liviu Dragnea.

Cât despre sancţiunile care ar putea fi decise faţă de Chirica, autor al unor declaraţii critice la adresa sa, Dragnea a afirmat că se poate adopta şi o sancţiune minimă şi o sancţiune maximă:

"Vom adopta o decizie înţeleaptă", a precizat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD a ţinut să reamintească faptul că primarul de la Iaşi are antecedente, respectiv că a avut o poziţie critică şi atunci când Iohannis a refuzat prima propunere de premier făcută de PSD după alegeri, după care s-a exprimat şi la adresa guvernului pe tema Ordonanţei 13.

"A fost singura voce, de fapt, atunci când preşedintele Iohannis a refuzat fără niciun fel de motiv şi fără niciun fel de explicaţie propunerea de prim-ministru pentru doamna Sevil Shhaideh. Deci nu e prima dată când a ieşit", a declarat Dragnea.

Dragnea a mai susţinut că opiniile contrare trebuie discutate în interiorul partidului cu argumente, dar Chirica a preferat să discute prin presă şi la televizor. Pe de altă parte, acelaşi Dragnea a declarat că nu a stat de vorbă cu edilul ieşean (căci din moment ce acesta a ales să vorbească cu presa nu a vrut să-i facă concurenţă) şi i-a reproşat că ia foarte rar parte la şedinţe.

"Şi la Iaşi, organizaţia s-a delimitat de aceste poziţii, cerând să adoptăm măsuri, exprimându-şi susţinerea pentru guvern, pentru conducerea partidului. Oricum, (el, n.r.) nu face jocurile PSD, ca şi influenţă se pare că nu a avut, pentru că dacă organizaţia pe care ar fi trebuit să o conducă s-a delimitat, înseamnă că este o problemă. Toate organizaţiile din ţară s-au delimitat şi au cerut măsuri", a adăugat Dragnea.

Reamintim că la scurtă vreme după ce Dragnea declara că Partidul va discuta situaţia lui Chirica - edil care, reamintim, şi-a permis să critice deschis politica pumnului de fier dusă de liderul PSD - primarii social-democraţi din Iaşi s-au întâlnit pentru a se disocia de Chirica, a-şi declara sprijinul faţă de Guvern şi a cere ca primarului de Iaşi să îi fie retrase funcţiile de conducere pe linie de partid.

Urmând acest exemplu, numeroase alte organizaţii PSD din ţară au cerut măsuri contra lui Chirica. Printre cei mai duri au fost cei din Bucureşti şi Ilfov, conduşi de Gabriela Firea, cele două organizaţii cerând excluderea primarului de Iaşi din partid.

Pe de altă parte, filiala municipală a PSD Iaşi şi organizaţia judeţeană a tinerilor social-democraţi (TSD) au anunţat că îl susţin total pe primarul Mihai Chirica.