Box. Britanicul Tyson Fury riscă să-i fie retras titlul de campion mondial

Organizaţia Mondială a Boxului (WBO) doreşte să-i retragă titlul de campion mondial la categoria grea pugilistului britanic Tyson Fury, din cauza "inactivităţii, ruperii contractului sau consumului de substanţe interzise".
Campionul mondial la categoria grea, pugilistul britanic Tyson Fury. (BBC Sport/twitter)
Marius Drăgoi
11.10.2016

Tyson Fury (28 de ani) devenit campion mondial la categoria grea în noiembrie 2015 după ce l-a învins pe ucraineanul Vladimir Kliciko, riscă să fie deposedat de titlu. Gala desfăşurată în Germania i-a adus în acel moment britanicului titlurile mondiale ale versiunilor WBO, WBA şi IBF.

De atunci, însă, acesta a amânat de două ori meciul revanşă cu sportivul din Ucraina, invocând probleme de sănătate, el fiind şi depistat pozitiv la cocaină în luna septembrie în urma unui control antidoping, urmând să fie audiat pentru acest lucru de către Comisia de control a British Boxing.

Astfel, forul pugilistic mondial i-a dat lui Tyson un termen de zece zile în care acesta să justifice cu probe refuzul său de a urca în ring, pentru ca titlul să nu-i fie vacantat din cauza "inactivităţii, ruperii contractului sau consumului de substanţe interzise".

Lui Tyson i-a fost retras deja un titlu mondial, cel al versiunii IBF, după ce nu a vrut să lupte împotriva challengerului oficial, însă deţine în continuare centurile cu diamante WBO şi WBA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor