Bianca Andreescu, despre finala de la US Open cu veterana Serena Williams (video)

Tenismana canadiană a învins-o în penultimul act pe Belinda Bencic cu 7-6(3), 7-5, asigurându-şi astfel prezenţa în prima finală de Mare Şlem a carierei, unde va trebui să ţină piept puternicei americance Serena Williams - o reeditare a finalei din acest an de la Rogers Cup (Canada).
Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu.
Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu. (WTA/facebook)

Tânăra canadiancă de origine română Bianca Andreescu (15 WTA) continuă să impresioneze fanii sportului alb din întreaga lume cu tenacitatea ei la o vârstă destul de fragedă (19 ani). Aceasta a reuşit să surprindă din nou frumos cu evoluţiile sale - de această dată la US Open, acolo unde s-a calificat în finală, prin eliminarea elveţiencei Belinda Bencic (12 WTA), scor final 7-6(3), 7-5.

Bianca va trebui acum să lupte cu trofeul pe masă cu fosta regină a tenisului feminin mondial - Serena Williams (37 ani, 8 WTA), care a trecut la rândul ei de Elina Svitolina, cu scorul de 6-3, 6-1.

"Îmi amintesc că întotdeauna le spuneam celor din echipa mea că vreau să joc cu Serena înainte să se retragă. Abia aştept meciul. Este o campioană, atât pe teren cât şi în afara lui. Cred că meciul o să fie distractiv. O urmăream când aveam vreo 10 ani. Am urmărit-o câştigând majoritatea titlurilor de Grand Şlam şi cred că va lupta pentru al 24-lea trofeu. Sunt sigură că va veni cu cel mai bun joc al ei şi eu voi încerca să fac acelaşi lucru. Cred că cea mai bună va câştiga", a mărturisit Bianca în cadrul unei conferinţe de presă.

Această întâlnire este o reeditare a finalei din acest an de la Rogers Cup, Canada, care era aşteptată cu mult interes de public, pentru că adversarele erau diferite - Serena are foarte multe titluri şi experienţă, iar Bianca de numai 19 ani este talentată şi cu capacitatea de a lupta. Dar atunci Serena a fost nevoită să abandoneze din cauza durerilor, iar Bianca Andreescu a câştigat trofeul.

Bianca joacă în a patra finală, după ce a câştigat la turneele Premier Mandatory Indian Wells şi Premier 5 Toronto şi a pierdut la turneul de la Auckland.

Serena William a câştigat turneul de la Flushing Meadows de şase ori şi a jucat 10 finale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport