BERD va facilita creditarea companiilor moldoveneşti la capitolul inovaţii

Presedintele BERD, Thomas Mirow.
Presedintele BERD, Thomas Mirow. (Leon Neal / AFP / Getty Images)
Tatiana Chiriac
07.02.2014

BERD va facilita creditarea companiilor moldoveneşti la capitolul inovaţii, prin intermediul partajării riscurilor de credit cu Mobiasbancă - Groupe Societe Generale. În acest scop a fost alocată o linie de creditare în limita a 10 milioane de euro. Potrivit "Infotag", cu referire la administraţia băncii, noul mecanism este similar celui de emitere a garanţiilor, iar BERD va prelua 50% din riscul aferent proiectelor finanţate de bancă.

În acest fel, Mobiasbancă îşi va reduce expunerea la riscuri şi va putea oferi sume mai mari pentru creditele pe termen lung clienţilor din segmentul corporativ. Potrivit conducerii Mobiasbancă, acest nou parteneriat cu BERD va avea un impact semnificativ asupra economiei Moldovei.

În cadrul ceremoniei de semnare a acordului, care a avut loc la Chişinău, preşedintele BERD, Suma Chakrabarti, a declarat că BERD şi Mobiasbancă sunt parteneri de mai mulţi ani, operând cu diferite instrumente financiare destinate întreprinderilor mici şi mijlocii, inclusiv orientate spre sectoarele de eficienţă energetică şi trade finance.

"Apreciem mult cooperarea eficientă şi de lungă durată cu Mobiasbancă. Acest ultim exemplu de colaborare de succes va contribui semnificativ la facilitarea accesului companiilor mari la resurse financiare", a menţionat acesta.

Potrivit spuselor preşedintelui Mobiasbancă - Groupe Societe Generale, Ridha Tekaia, "semnarea acestui acord este o dovadă în plus a poziţiei noastre de lider în promovarea produselor noi pentru economia ţării, (...) Mobiasbancă fiind prima bancă din Moldova care a reuşit să lanseze o facilitate de partajare a riscurilor. Parteneriatul nostru continuu şi de succes cu BERD ne oferă posibilitatea să susţinem clienţii noştri şi să le oferim noi oportunităţi de dezvoltare".

Mobiasbancă deserveşte peste 106 mii de clienţi activi din sectoarele corporativ, micului business şi cel privat prin intermediul unei reţele de 56 de filiale. Banca face parte din Groupe Societe Generale SA, una dintre cele mai mari instituţii financiare din Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor