Băsescu: Estimez că în cinci-şase ani se va face unirea cu Republica Moldova

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, nu are niciun dubiu că unirea dintre ţara noastră şi Republica Moldova va deveni realitate. A dat şi un pronostic: în cinci-şase ani, Basarabia se întoarce acasă.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Unirea ţării noastre cu Republica Moldova, obiectivul politic pe care Partidul Mişcarea Populară îl afirmă deschis, "se va face" în cinci-şase ani, a estimat duminică, la evenimentul de prezentare a candidaţilor PMP, liderul formaţiunii Traian Băsescu.

"Vreau să fim extrem de realişti. Unirea se va face. Se va face atunci când cetăţenii din stânga Prutului vor fi convinşi în proporţie de peste 50 % că vor acest lucru. Se va face atunci când România va proba cetăţenilor Republicii Moldova că este mai bine să fim uniţi decât să trăim în două state independente şi se va face într-un timp, estimez eu, cinci-şase ani, pentru că în Republica Moldova există un curent unionist", a declarat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Fostul preşedinte a subliniat că proiectul unirii dintre ţara noastră şi Republica Moldova este propus ca "proiect de ţară tuturor partidelor".

"Am văzut că domnul preşedinte Iohannis a convocat o comisie cu oameni din foarte multe domenii să stabilească obiectivul de ţară. Nu mi-am propus ca astăzi să critic pe cineva, ci să vorbesc despre noi, dar este inadmisibil tu, şef de stat, să spui 'Veniţi în jurul mesei cele mai luminate minţi şi spuneţi-mi care este obiectivul de ţară'. Nu, asta e obligaţia ta, a alesului să spui 'Obiectivul meu de ţară este unirea cu Republica Moldova. Voi, specialiştii, spuneţi-mi ce mai trebuie făcut ca acest lucru să se întâmple'", a punctat Traian Băsescu.

La rândul său, preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a atras atenţia că există "voci" care doresc ca românii "să tacă" atunci când este vorba de unirea cu R. Moldova.

"Există voci atât în ţară, atât la Moscova, cât şi chiar în anumite capitale europene care îşi doresc ca românii să tacă atunci când aduc în discuţie un subiect sensibil - reîntregirea ţării. În 1939, Moscova stalinistă împreună cu Berlinul nazist au decis în secret ca naţiunea română să fie divizată. Nu mai putem trăi în tăcere. Avem obligaţia să o spunem cu voce tare că vrem unirea României cu Republica Moldova. Acesta este obiectivul nostru politic", a declarat Tomac.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne