Băsescu, la învestitura lui Korodi: Indecizia - cea mai mare daună care se poate aduce României

Preşedintele Traian Băsescu.
Preşedintele Traian Băsescu. (Administraţia prezidenţială)

Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat, marţi, speranţa că noului ministru al Mediului, Attila Korodi, îi place "acţiunea" şi că va lua decizii în cazul principalelor proiecte de exploatare a resurselor naturale.

"Cred că acestea sunt lucrurile fundamentale şi, oricât de mult s-ar chinui trusturi de presă să arate că nu trebuie nimic, eu vreau să ştiţi că responsabilitatea conducerii României nu o are nici Voiculescu, nici Vântu, nici alt patron de presă şi nici alt om neinformat. Responsabilitatea deciziilor o are guvernul şi Parlamentul României", a spus Băsescu, la finalul discursului susţinut la ceremonia de învestitură a ministrului Mediului, Attila Korodi.

În discursul său, şeful statului a vorbit despre nevoia luării unei decizii în cazul unor proiecte de exploatare a resurselor naturale, fie că este vorba de aur, cupru sau gaze de şist.

"Domnule ministru, vă doresc mult succes! V-am spus lucruri pe care orice şef de stat le poate spune unui ministru la momentul învestiturii. Ce face guvernul cu părerile preşedintelui este altă socoteală şi rămâne să vedem. Eu vă mulţumesc mult şi vă doresc mult succes şi îmi pun speranţa că la mediu avem un ministru căruia îi place acţiunea, într-o direcţie sau alta. Dar ea trebuie luată, pentru că indecizia este cea mai mare pagubă care se poate aduce României şi din punct de vedere al imaginii şi din punct de vedere al consecinţelor, din punct de vedere juridic", a conchis şeful statului.

El a ţinut să-i mulţumească pentru activitatea sa şi fostului ministru al Mediului, Laszlo Borbely.

La ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Attila Korodi au fost prezenţi premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Roberta Anastase şi Vasile Blaga, dar şi mare parte dintre membrii Cabinetului.