Comisia pentru modificarea Legii electorale se întruneşte miercuri la Parlament

Parlamentul Romaniei, plenul Camerei Deputatilor.
Parlamentul Romaniei, plenul Camerei Deputatilor. (mae.ro)

Comisia parlamentară pentru modificarea Legii electorale se reuneşte din nou, miercuri, la şedinţă fiind invitaţi reprezentanţii Guvernului şi cei ai Autorităţii Electorale Permanente.

Săptămâna trecută, preşedintele comisiei, deputatul PDL Sulfina Barbu, a precizat că raportul va fi finalizat până pe 30 aprilie.

În prima reuniune, membrii comisiei au stabilit regulamentul de funcţionare şi urma ca, până săptămâna aceasta, să fie trimise amendamente.

"Am stabilit că fiecare reprezentant din comisie să vină cu puncte de vedere pe cele 12 propuneri de acte normative de modificare a Legii 35, se analizează de către fiecare partid parlamentar, inclusiv de reprezentantul minorităţilor, iar săptămâna viitoare, pe marginea observaţiilor partidelor, stabilim principiile pe care vom merge în continuare. Am mai discutat dacă mergem cu modificarea Legii 35, dacă mai discutăm pragul electoral, dacă discutăm reprezentarea minorităţilor, deci sunt lucruri de principiu pe care le vom stabili săptămâna viitoare", declara, marţea trecută, Sulfina Barbu.

Preşedintele comisiei a mai spus că nu a existat deocamdată un amendament referitor la pragul electoral. "Nu a existat un amendament, se va tranşa prin vot probabil săptămâna viitoare. Noi ne dorim ca hotărârile să fie luate prin consens", a adăugat aceasta.

În privinţa traseismului politic, deputatul PDL susţinea că este "o dezbatere care poate să fie interesantă din punct de vedere public", existând voinţă politică din partea democrat-liberalilor pentru eliminarea acestuia. "Dar trebuie să vedem ce prevede Constituţia. Şi ea prevede foarte clar că nu există mandat imperativ pentru niciun parlamentar. Sigur că ne dorim să găsim o soluţie, dar soluţia este modificarea Constituţiei, lucrul acesta nu se poate face prin lege, trebuie să modificăm Constituţia şi PDL susţine modificarea Constituţiei. Este o temă pe care, dacă avem voinţă politică, cu siguranţă o putem aproba. Există voinţă din partea PDL. Dacă avem susţinere politică şi din partea celorlalte formaţiuni politice, vom modifica Constituţia şi în sensul acesta", a precizat Sulfina Barbu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne